29 / 03 / 2024

Malatya Yaşam ve Spor Merkezi'nde inşaat çalışmaları yüzde 90 tamamlandı!

Malatya Yaşam ve Spor Merkezi'nde inşaat çalışmaları yüzde 90 tamamlandı!

Malatya'da hayata geçirilen ve bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olan Yaşam ve Spor Merkezi, yüzde 90 seviyesinde tamamlanırken, önümüzdeki bahar aylarında da hizmete açılması hedefleniyor.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hava Lojmanları kavşağında 53 dönüm alan üzerine yapılan Yaşam ve Spor Merkezinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 


İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili Şube Müdürleri katıldı. 

Birçok sportif faaliyet aynı alan içerisinde yapılabilecek

İnşaatın son durumu hakkında bilgiler veren Başkan Çakır, Yaşam ve Spor Merkezi inşaatının yüzde 90 seviyesine geldiğini söyledi. Yaşam ve Spor Merkezinin bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olduğunu kaydeden Çakır, “Yaşam ve Spor Merkezi örnek ve büyük bir proje. Birçok sportif faaliyetin aynı alan içerisinde yapılabileceği bir proje. Tesisimiz, bay ve bayanlara hizmet etmek üzere iki bölüm olarak inşa ediliyor. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde bahar aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz. 


16.500 m2 kapalı alana sahip merkezin içinde kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı 2 yarı olimpik yüzme havuzları, 2 masaj havuzu, 2 çocuk havuzu, 2 fitness salonu, 2 hamam, bay-bayan saunalar, bilardo salonu, masa tenisi salonu bulunuyor. Ayrıca Yaşam ve Spor Merkezi içerisinde 4 adet tenis kortu, 4 basketbol ve voleybol sahası, 1 futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme terasları, 2 bin m2’lik kafeterya, 84 araçlık kapalı otopark ile 167 araçlık açık otopark bulunmaktadır” dedi.


Açık spor alanları yapılıyor

Yaşam ve Spor Merkezinin açık spor tesislerinin yapımı için dolgu çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Çakır, “Çok kapsamlı bir tesis olan Yaşam ve Spor Merkezini Malatya’ya ve Malatya halkına kazandırmış olacağız. Bu merkezin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön