29 / 03 / 2024

Malatya Yazıhan'a TOKİ müjdesi!

Malatya Yazıhan'a TOKİ müjdesi!

Yazıhan Belediyesi’nde yapılan toplantıda konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, TOKİ ile ilgili sıkıntımızı sayın Çalık biliyor. Bizim 30 bin metrekarelik bir yerimiz var, burası Yazıhan’da gözde bir yer" dedi




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan ilçesini ziyaret ederek, burada partililerle ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 

Yazıhan Belediyesi’nde yapılan toplantıda konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Boztepe Recai Kotan Barajı’nın bitirilmesinde Öznur hanımın büyük emeği var. İnşallah 60-70 milyon TL tutarındaki ödenek desteği verilirse sulama suyu kanal projesi de sayın bakanımızın söz verdiği gibi 2 Haziran 2016 tarihinde bu proje tamamıyla hayata geçer ve ovamız su ile buluşur.  TOKİ  ile ilgili sıkıntımızı sayın Çalık biliyor. Bizim 30 bin metrekarelik bir yerimiz var, burası Yazıhan’da gözde bir yer. Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğüne ait bu alan sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde belediyemize bila bedel olarak verildi. Ancak onun üzerinde Özelleştirme İdaresinin bir şerhi var. O şerhi kaldırılırsa o yerin bir bölümünü TOKİ’ye veririz, diğer yarısını da Yazıhan’ın ihtiyacı için kullanırız” dedi.

Çalık ise, “Binlerce şükürler olusun biz sizlerin yanına nasıl başlı dik olarak geliyorsak, verdiğimiz hizmet ve desteklerle de başımız dik, anlımız açık olarak geliyoruz. Yol çalışmalarımız kapsamında çok önemli olarak gördüğümüz, Malatya-Sivas yol güzergahı Malatya’yı Kuzey’e bağlayacak. Malatya-Yazıhan, Yazıhan-Sivas Yolu 250 milyon TL’ye ihalesi yapıldı ve binlerce kez şükürler olsun çok güzel ve çok da hızlı gidiyor” dedi.

Boztepe Recai Kotan Barajı’nın çok önemli bir proje olduğunu belirten Çalık, “Sayın Recai Kotan’a vefa örneği gösterdik ve bu projeye ismini verdik. Belediye Başkanımız ve İlçe başkanımız Ankara’ya geldiklerinde sayın bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştüklerinde, ödenek için sayın bakanımız ‘Tamam’ dedi. Malatya’ya davet edildiğinde sayın bakanımız yine ‘Tamam’ dedi. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Malatya’ya gelmesinde Yazıhan heyetinin büyük katkısı oldu. Sayın Bakanımız Veysel Erdoğlu, sulama kanallarının açılışı ile ilgili olarak tarih verdi ve İnşallah 2 Haziran 2016 tarihinde Boztepe Barajı kanallarıyla sulamaya başlayacak ve bu konuda yaşanan sorunları bertaraf edecek. Köylerimize gölet talepleri var, o konuda da çalışmalarımız sürüyor. Yazıhan’da çok önemli bir eksikliğimiz var, TOKİ’nin buraya gelerek çalışma yapması lazım. Belediye Başkanımız Ankara’ya geldiğinde TOKİ Başkanımıza bu talebi iletti. Yazıhan TOKİ’ye kavuşacak ve eksiklikleri beraberce gidereceğiz. Yazıhan’ın çok önemli eksikliği olan sosyal donatı alanı ve park içinde Belediye Başkanımız talebini iletti ve bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Yazıhan’ın sorunlarını tek tek çözeceğiz ve Yazıhan’ a karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” diye konuştu.

Çalık, toplantıya katılan muhtarların sorun ve taleplerini de dinleyerek, iletilen sorunların çözümü için notlarını alarak, bunlarla ilgileneceğini belirtti.



Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön