19 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'un yol sorunu TBMM'de konu oldu!

Malatya Yeşilyurt'un yol sorunu TBMM'de konu oldu!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi arasındaki tali yolda yaşanan yol sorununu meclis gündemine taşıdı..



Malatya Yeşilyurt un yol sorunu TBMM de konu oldu!


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi arasındaki tali yolda bulunan hemzemin geçidin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergezi hazırladı. Ağbaba sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Ağbaba önergesinde "Topsöğüt Mahallesi Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı yaklaşık 15 bin nüfusa sahip, Malatya’nın büyük mahallelerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi arasındaki tali yolda açılan hemzemin geçidin kapatılması vatandaşların tepkilerine neden olmaktadır.


Mahallenin, Malatya merkezine açılan kapısı olan hemzemin geçidin, TCDD tarafından yapılan üst geçit nedeniyle uzun süredir kapalı olması nedeniyle 200 metrede ulaşacakları şehir merkezine 14 km yol dolaşarak ulaştıklarını belirten mahalle sakinleri yetkililere defalarca başvuru yapmalarına rağmen sorunun çözülemediğini belirtmektedir." dedi. Ağbaba bu bağlamda 3 soru sordu.


Ağbaba'nın soruları

1- TCDD tarafından yapılan üst geçit çalışmaları nedeniyle kapanan hemzemin geçit ne zaman açılacaktır?


2- Üst geçit yapımı devam ederken, çok kısa bir mesafeye tali bir yol yapılarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi neden düşünülmemektedir?


3- Mahalle sakinlerinin acil durumlarda hastaneye yetişmek için gitmeleri gereken 14 kilometrelik yol boyunca başlarına bir iş geldiğinde sorumlusu kim olacaktır?




Geri Dön