24 / 04 / 2024

Malatya'da emlak sektörü hareketlendi!

Malatya'da emlak sektörü hareketlendi!

Malatya'da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle emlak satışlarında hareketlenmenin yaşandığını söyledi.



Emlakçı Cevdet Zafer, Malatya'da yaz aylarında emlak sektöründe ciddi sıkıntılarının yaşandığını fakat konut kredilerindeki faiz oranlarının düşüşünün piyasaları biraz da olsa hareketlendirdiğini belirtti. Bu yıl emlak satışlarında istenen satışı yapamadıklarını ifade den Zafer, "Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlar emlak satışlarını da etkiledi. Bu yaşanan olaylardan dolayı bir güvensizlik ortamı meydana geldi. Yatırım yapma adına kredi ile konut alan vatandaşlar ülkede meydana gelen olaylardan sonra borçlanıp ev veya arsa alıp alma pozisyonuna girmediler. Bu açıdan bu yıl istediğimiz verimi alamadık. Belki bundan sonraki aşamalarda bir kıpırdanma bekliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde onların da bizimle aynı düşüncelere sahip olduğunu gördük. Ayrıca bankalardaki faiz oranlarının düşüşe geçmesi emlak piyasasında hafif bir kıpırdanmaya neden oldu. Büyük oranda bir istikrar yaşanmadı fakat bir kıpırdanma var" diye konuştu. Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Zafer, ev almanın tam zamanı olduğunu kaydetti. 


Zafer, "Vatandaşlar üzerilerindeki korkuyu ve rehaveti atsınlar. Cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum. Hakikaten bankalardaki faiz oranlarındaki düşüş geçen yıl ile karşılaştırdığımızda çok daha düşük. Bu açıdan vatandaşlara tavsiye ediyorum, yatırımlarını yapsınlar ve kendilerine güvensinler" şeklinde konuştu. 




Güneydoğu Güncel Gazetesi


Geri Dön