29 / 03 / 2024

Malatya'da icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa ve fabrika!

Malatya'da icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa ve fabrika!

Malatya 1. İcra Dairesi, Malatya İli, Merkezi İlçesi, Cihadiye 195 ada, 2 nolu parselde yer alan 51 bin 721 metrekare arsa ve üzerindeki fabrikayı satışa sunuyor



Malatya 1. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MALATYA 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2010/23TAL 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özelliklen:

TAPU KAYDI : Malatya ili merkez ilçeye bağlı Cihadiye sınırları dahilinde olup, tapunun 195. ada 2,no.lu parselinde kayıtlı 51721,00 M2 lik arsa ve bu arsa üzerinde Mülkiyeti A.Ş. Grup inşaat Makine San Tic. A.Ş. Ye ait olan PVC FABRİKASI 2 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DUT PINAR A.Ş. Karşısında bulunan Fabrika binası ve idari bina, Trafo binası ve 2. fabrika birası teme! ve kolonları.

İMAR DURUMU : Malatya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 21/12/2009 tarih ve 2009/513 sayılı yazılan Cihadiye köyü, 195 ada, 2 nolu parsel üzerinde işletmesi bulunan A.Ş. Grup Yapı inşaat Mak san Tic. A.S. Ye ait taşınmaz olduğu bildirilmiştir, Malatya Belediyesi imar Hudutları içerisinde kalmaktadır.

HALİ HAZIR DURUMU; Satışına karar verilen taşınmaz Malatya merkez Belediyesi Hudutları içerisinde, her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden faydalanmakta olup, taşınmaz şehir merkezine uzak bir mesafede dir.söz konusu taşınmaz üzerinde 20,m* 161=3,220 M2 prefabrik bir yapıdır, taşıyıcı sistemi ön gerilmeli prefabrik betonarme yapıdır, çatı kaplamsı alüminyum panel kaplamadır. Zemin ise beton kaplıdır, Fabrika kısmı bitmiş ve kullanılabilir durumda ve PVC atölyesi olarak tasarlanmıştır, gerekli her türlü donanım ve tesisat döşenmiştir. Fabrika giriş kapısı otomatik kapı olup, diğer pencereler PVC dir fabrika yanında bulunan zemin + 2 kattan oluşan fabrika betonarme idari bina ise inşaat halinde olup, % 92 seviyesinde bitmiş ve vaziyettedir, giriş zemin mutfak ara hol soyunma odası VC ve banyodan oluşmaktadır. VC ve banyo kapıları PVC den takılı olup duvarları fayans ile kaplıdır sıhhi tesisatı ve vitrifiye malzemeleri takılmış tavanlar ise alüminyum asma tavan olarak tasarlanmış ve kısmen tamamlanmıştır. Tavan ve duvarları için elektrik tesisatı çekilmiş 1. kat çı4kış sahanlık hol ve merdiven ise Granit kaplama olup merdiven korkuluğu halen takılmamıştır. 1 .kat duvarları alçı sıvası çekilmiş boya işlemi yapılmamıştır. 1. giriş hol kısmı zemin granit kaplı olup ve tüm odaların zemini beton kaplıdır. Kapılar henüz takılmamış pencereler PVC dir, 1. katta 6 adet oda 1. adet dapo. 2. adet VC den oluşmaktadır, VC eve tuvaletlerin duvarları seramik olup kapıları PVC dir. Tüm elektrik kablo ve boruları ve sıhhi tesisat döşenmiştir. Tavanlar ise kısmen alüminyum asma tavan olarak tasarlanmış elektrik kablo ve tesisatı döşenmiştir. Ancak tam olarak tamamlanmamıştır, 2, Kat ise çıkış merdiveni giriş holü granit kaplı olup merdiven korkuluğu halen takılmamıştır. Duvarları ise alçı sıvalı olup. Kapıları takılmamıştır. Pencereler ise PVC dir 2 oda 1. adet büyük salon 2. adet VC. Ve banyodan oluşan iki kat odaların zeminleri betona kaplı olup ıslak hacimler seramik kaplıdır. VC ve Banyo duvarları seramik kaplıdır. Kapıları PVC. dir tüm elektrik kablo ve boruları çekilmiş sıhhi tesisat tam olarak bitmiş olup. Vitrifiye malzemeleri döşenmiştir. Söz konu¬su idari bina 3 kattan oluşmakta dış cephe sıvası bitmemiştir, idari binanın toplam kullanım alanı 3*21m*15*=945 M2 dir binanın çevresinde henüz çevre düzenlemesi yapılmamıştır. Ayrıca mevcut fabrika binası yanında aynı ebatlarda tasarlanmış bir prefabrik fabrika binasının kolonları temeli kısmen yapılmış veziyettedir. Ayrıca ön tarafta trafo binası da mevcuttur. Çevre düzenlemesi henüz yapılmamıştır.

MUHAMMEN DEĞERİ.: 3,052,476,00, TL değer taktir edilmiştir.

1- Satış 22/11/2011 saat 14-30 den 14,45, e kadar. MALATYA 1. icra Müdürlüğünde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 2. Arttırma 02/12/2011 günü aynı yer ve saatte de aynı yer ve saatte yapılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaşma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir.iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin .2010/23 TAL sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİKm.126) 11/10/2011
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
İIK. nun 127.madde gereğince tapu kaydına adresi olmayanların Gazete ilanı tebligat yerine geçer.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön