28 / 03 / 2024

Malatya'da TOKİ'nin 100 TL'lik konutlarına 5 bin kişi başvurdu

Malatya'da TOKİ'nin 100 TL'lik konutlarına 5 bin kişi başvurdu

Malatya'da yoksul kesime yönelik olarak inşa edilecek toplu konutlar için müracaatın ilgi gördüğü ve 20 günde 5 bin başvuru yapıldığı bildirildi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle brüt 45 metrekare bir oda ve bir salon niteliğinde yapılacak olan 360 konut için müracaat 24 Nisan'da sona erecek. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Valilik Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, "Müracaatlar, Cengiz Topel Caddesi Tapu Kadastro Müdürlüğü arkasındaki Yeşil Kart Bürosu yanında yapılıyor. Peşinatsız aylık 100 TL'den 240 ay ödemeli olacak. Yoksul kesime yönelik konut projesine başvuru sonunda 16 Mayıs tarihinde noter huzurunda kura çekilecek. 18 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında hak sahiplerinin gerekli evrakları  TOKİ  Başvuru bürosuna teslim edecek" dedi. Yoksul kesime yönelik olarak inşa edilecek toplu konut şartlarının, Yeşil Kart Bürosu yanındaki TOKİ Başvuru bürosundan alınabileceği ifade edilirken, sosyal güvencesi olmayan, mal varlığı bulunmayan ve 30 yaşını geçmiş olanların bu haktan yararlanacakları kaydedildi.

Müracaatta sosyal güvencesi olmayan, mal varlığı bulunmayan ve 30 yaşını geçmiş olma konusunda bilgi alınmasa dahi, kuradan sonra bu şartların araştırılacağı ve şartlara uygun olmayanların başvurularının kabul edilmeyeceği ve yedek listeden alınacağı vurgulandı.

Sabah Emlak


Geri Dön