25 / 04 / 2024

Malatya'daki inşaatlarda iş güvenliği denetimi başladı!

Malatya'daki inşaatlarda iş güvenliği denetimi başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" kapsamında Malatya'daki inşaatlarda ziyaretlere başladı.




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" kapsamında tüm illerde öncelikle inşaat sektöründen olmak üzere ziyaretlere başlandı. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada; "İlimizde de 277 inşaat sektörüne İş Sağlığı ve Güvenliği programı çerçevesmde ziyaretlere başlandı. Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Sevda Boztepe Koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaretlere Malatya SGK Denetmenleri ile Malatya Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü İSG Uzmanları katılmaktadır." denildi. 


Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü aynı zamanda B sınıfı İSG Uzmanı Sevda Boztepe "İnşaat sektörü, üretim alanlarını etkileyen ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan bir iş koludur. Dünyanın hemen her yerinde İnşaat sektöründe en çok ölümlü iş kazaları görülmektedir. 


Ülkemizde de ış kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda yaşanmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yeterli düzeye ulaşamayan ülkelerin ekonomileri de dolaylı olarak zarar görmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliğini sağlamak hem insani bir görev, hem de yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle, iş kazası ve meslek hastalıklarının azaltılması konusunda toplumsal bilinçlenme büyük önem taşımaktadır. " dedi.


Yeni Malatya


Geri Dön