16 / 04 / 2024

Malatya'daki Ören Mahallesi'nin 4 sorunu mecliste!

Malatya'daki Ören Mahallesi'nin 4 sorunu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



Malatya daki Ören Mahallesi nin 4 sorunu mecliste!


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Ağbaba önergesinde "Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi Malatya’nın en eski yerleşim yerlerinden olmasına rağmen siyasi tercihleri nedeniyle AKP iktidarı döneminde sürekli cezalandırılmaktadır. Mahallede halkın kullanımındaki meralar şirketlere kiraya verilerek hayvancılık yok edilirken, alt ve üst yapı yatırımlarından en son yararlanan mahalle her yıl daha da geriye gitmektedir. 


Ören Mahallesi Hisardere mevkiinde Akçadağ Belediyesinin hizmet üretmediğini bu kapsamda bölgenin içme suyu sorunun çözülmediğini ve tüm yolların bozuk olduğunu savunan mahalle sakinleri, tepkilerini dile getirmek amacıyla yolu trafiğe kapatarak, eylem yapmışlardır." diyerek 4 soru sordu.


Ağbaba'nın soruları

1- Ören Mahallesi’nin yıllardır devam eden içme suyu sorununun çözümü için hangi çalışmalar yapılmaktadır?


2- Hisardere’de yaşayan insanların “Dere suyu içiyoruz. Suyu içen hayvanlar bile hastalanıyor” yakarışlarına ne zaman karşılık verilecektir? Yüzlerce vatandaşın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bırakılması normal midir?


3- Ören Mahallesi’nin yol sorununun yıllardır çözülemediği, mahalle içi yollara servis araçlarının bile giremediği, yıllardır söz verilmesine rağmen yolların yapılmadığı doğru mudur?


4- AKP’li Akçadağ Belediye Başkanı’nın mahalle sakinleri sorunlarını dile getirdiğinde, önceliği AKP’ye çok oy veren yerlere vereceğini söylediği iddia edilmektedir. Akçadağ’da mahalleler arasında ayrıma ve huzursuzluğa sebep olan bu iddiaların araştırılması düşünülmekte midir?




Geri Dön