23 / 04 / 2024

Malatya'daki parklar yenileniyor!

Malatya'daki parklar yenileniyor!

Yeniden düzenlenen Hürriyet (İsmetpaşa) Parkı herkesin beğenisini kazanıyor. Hizmete girmesiyle birlikte vatandaşların yoğun ilgi ve beğenisine maruz kalan Hürriyet Parkı’na bürokrat ve siyasilerden de yoğun ilgi geliyor.




Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Hürriyet (İsmetpaşa) Parkı herkesin beğenisini kazanıyor. Hizmete girmesiyle birlikte vatandaşların yoğun ilgi ve beğenisine maruz kalan Hürriyet Parkı’na bürokrat ve siyasilerden de yoğun ilgi geliyor.

 

Son olarak parkta incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, parkın düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Hürriyet Parkı’ndaki inceleme gezisine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte kalabalık bir heyet de eşlik etti.

 

Malatya tarihinde önemli bir yeri var


Yeniden düzenlenen parkı beraberindekilerle birlikte gezen Bakan Tüfenkci, gezi sonrasında açıklamalarda bulundu. Hürriyet Parkı’nın Malatya tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Tüfenkci, Malatya’da yetişen herkesin Hürriyet Parkı’nda anılarının olduğunu söyledi. Başkan Çakır ve ekibine teşekkür eden Tüfenkci, özetle şunları söyledi:

Malatya’ya yakışan bir park düzenlemesi olmuş. Malatya’da yetişen herkesin bu parkın geçmişinde izleri var. Bu izleri gelişen ve değişen, modern hale gelen Malatya ile bütünleşir bir şekilde düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz.

 

Bu düzenlemenin akabinde meydanları da açabilirlerse, -biz de beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz- çok daha güzel olur. Kamu binalarının dışarıya çıkarılarak yeni bir meydan oluşmasının Malatya kimliğine ve kent kinliğine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Ticaret Lisesi’ni bir başka yerde yapabilir veya başka yere taşıyabiliriz. Ama buradaki meydanı geçmişin izleriyle beraber aynı noktada buluşturamayız.

 

Bunu da sağlayabilirsek, tarihi özelliğiyle birlikte çok anlamlı bir bütünlük oluşturacaktır. Ben tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön