28 / 03 / 2024

Malatya'nın yolları asfaltla buluşuyor!

Malatya'nın yolları asfaltla buluşuyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Aşağı Karagöz Mahallesinin ulaşımını sağlayan mahalle yolunda asfaltlama çalışmaları yapıyor.




Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Aşağı Karagöz Mahallesinin ulaşımını sağlayan mahalle yolunda asfaltlama çalışmaları yapıyor.

 

3.3 kilometrelik kısmı birinci kat sathi asfalt ile kaplayan Büyükşehir Belediyesi, güzergâhı daha güvenli hale getirmek için yol genişletme ve perde duvar örme işlerini ise geçtiğimiz yıl tamamlamıştı.

 

Büyükşehir Belediyesi bölgede ayrıca Üçkaya, Zendin, Yukarı Karagöz ve Aşağı Karagöz mahallerinin ulaşımını sağlayan 8.5 kilometrelik grup yolunun büyük bölümünü geçen yıl 4 metre genişlikten 8 metre genişliğe çıkarmıştı. Kalan 1.8 kilometrelik bölümde ise çalışmalarını bu yıl büyük oranda tamamladı.1.8 kilometrelik bölümde sürdürülen çalışmalar kapsamında yol genişliği 4 metreden 10 metreye çıkarıldı.


Keskin virajların ortadan kaldırıldığı, engebeli arazilerin de düzeltildiği yol güzergâhında kış aylarında ulaşımda büyük zorluklar yaşayan bölge halkı, yapılan hizmetlerle ferah bir nefes aldı.

 

Yapılan hizmetleri değerlendiren Karagöz Mahalle Muhtarı Kadir Gür, Bölgenin ulaşım sorununun ortadan kalkması için Büyükşehir Belediyesinin 2 yıldır çalışmalar yaptığını ve artık sorunun çözümünde sona yaklaştıklarını söyledi.

 

Yolun eski halinden dolayı çok sıkıntılar çektiklerini ifade eden Muhtar Gür, “Büyükşehir Belediyemiz ilk olarak grup yolumuzu genişletti. Bu çalışmaların devamında yolun tehlikeli bölgelerine taş duvarlar örüldü. Yolumuzun 1.8 kilometrelik bölümü olan en zor bölge Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl genişletiliyor. Uzun yıllardır sorunumuzun çözülmesini bekliyorduk. Büyükşehir Belediyemizin gayretli çalışmaları sonucunda çözüldü. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön