29 / 03 / 2024

Malatya'ya 10 yeni aile sağlık merkezi yapılacak!

Malatya'ya 10 yeni aile sağlık merkezi yapılacak!

AK Parti Malatya İl teşkilatı tarafından her hafta düzenli olarak yapılan "Halk günü" etkinliği AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı başkanlığında gerçekleştirdi. Etkinlikte 10 yeni sağlık merkezinin müjdesi verildi.



AK Parti Malatya İl teşkilatı tarafından her hafta düzenli olarak yapılan "Halk günü" etkinliği AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı başkanlığında gerçekleştirdi. AK Parti Malatya İl binası toplantı salonunda yapılan etkinlikte hem Malatya hem ülke gündemini değerlendiren Kahtalı, her hafta halkın sıkıntılarını milletvekili varsa milletvekilleri yoksa da il teşkilatı olarak toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.  Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da vatan uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kahtalı, "Ailelerine de sabır cemil niyaz ediyorum. Bölgede terör olayları tamamen kalkana kadar da güvenlik güçlerimizin mücadelesi devam edecek. Bu anlamda da büyük bir yol kat ettik. Cizre'de şuanda sokağa çıkma yasağı kalktı. İnşallah Sur'da da çok az bir sıkıntı kaldı. Orası da kısa sürede sıkıntı tamamlanacak. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen terör örgütünü de def ederiz. Kardeşlik içinde birlik, beraberlik için Türk - Kürt, Alevi Sünni ayrımı yapmadan ülkemizin geleceğini daha iyi yerlere taşımak için çalışırız" diye konuştu. 


ANA MUHALEFETİ KINADI 

Ana muhalefet lidenne de seslenen Kahtalı, halkın yüzde 52'si ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına dil uzatacak kadar gayri ahlaki söz söylediği içinde kınadı. 1 Kasım genel seçimlerinde verdikleri vaatleri gerçekleştirdiklerini anımsatan Kahtalı, tüm vatandaşlan kucaklayıcı şekilde, büyük reformlar ve devrimler gerçekleştirdiklerini söyledi. 


MİLLETVEKİLLERİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI 

Malatya ile ilgili yaptıkları girişimleri de anlatan Kahtalı, hem sağlık hem de diğer alanda yapılacak hizmetlerle ilgili kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Malatya'nın büyük yatırımlarıyla ilgili milletvekillerinin kendi aralarında iş bölümü yaptığını belirten Kahtalı, toplantıda alınan kararları şöyle açıkladı: "Eski Devlet Hastanesi yerine yeni bir devlet hastanesi yapılması onaylandı. 2016 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkacak ve çalışmalara başlanacak. Hastane 200 yataklı olması ve bölgeye hitap edecek. O arazi TOKİ'ye devredilmişti. 40 dönümlük alanın 20 dönümü içinde hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'na devredilecek." 


10 AİLE SAĞLIK MERKEZİ YAPILACAK 

Malatya'da 8 ve ya 10 adet 1000 metrekarelik "Aile sağlık merkezi" yapacaklarını belirten Kahtalı, sağlık merkezleri farklı yerlerde olacağını ve içerisinde diş polikliniği, röntgen ve laboratuar bölümleri içinde bulunacağını ve halka hizmet vereceğini vurguladı. Konuyla ilgili belediyeler ve valilik tarafından yer tahsisi konusunda çalışmaların başladığını ifade eden Kahtalı, Onkoloji Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerin başlatıldığını söyledi. Yeni Devlet Hastanesi'nin "Eğitim ve Araştırma Hastanesine" dönüştürülmesi için girişimlere başlatıldığını vurgulayan Kahtalı, bu kapsamda "Yanık ünitesi" çalışmaları da yaptıklarını belirtti. Askeri Hastanesi'nin yerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin de gerçekleştirildiğini ifade eden Kahtalı, oraya da fizik tedavi merkezi (FTR) yapılacağını kaydetti.


STADYUMDA "ARENA" KELİMESİ GEÇMESİN 

Stadyum ile ilgili müttehitten kaynaklı bir gecikme olduğunu hatırlatan Kahtalı, stadyum ile ilgili ihalenin yapıldığını ve sonuçlandığını belirterek, "Kasım ayı itibarıyla da stadyumun tamamlanacak. Stadyumunun yeri ve konumu itibarıyla güzel bir stat olacak. İnşallah güzel de bir isim veririz. Şehitlerimizin bir ismi, Eşref Bitlis veya Turgut Özal olabilir. Arena isminin geçmemesi benim için çok önemli. Çünkü literatürümüzde olmayan bir kelime. Daha çok yerel bir kelimenin kullanılmasını isterim. İnşallah yeniden bir çalışma yapılır" ifadelerini kaydetti. 


KAYISI BİRLİK ÇALISMASI YAPILIYOR 

İŞKUR İl Müdürlüğü binasıyla ilgili güçlendirmesine ilgili bir çalışma olduğunu anımsatan Kahtalı, güçlendirmeden faz geçildiğini söyledi. Kahtalı, şunları kaydetti: "Çünkü çok yüksek bir maliyet çıktı ve kullanılamaz bir bina şeklindeydi. Yıkılarak, yeniden bir bina yapılacak ve Malatya'ya kazandırılacak. Sayın bakanımızın Gümrük ve Ticaret Bakanı olması hasebiyle Ticaret İl Müdürlüğü'ne vermiş olduğu talimatla yeniden 'Kayısı kooperatifi, kayısı birliği' kurulması için talimat verildi. Konuyla ilgili dün ilçe ziraat oda başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Bu da ilimizde tekrardan kazandıracağımız bir kurum." 


ÇEVRE YOLU ALTINA BİR BELEDİYE KURULABİLİR 

Bazı kamu binalarının çevre yolu altına taşınmasıyla ilgili yıllardır sözleri olduğunu hatırlatan Kahtalı, çevre yolu altının bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kahtalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Çevre yolu altının kalkınmasıyla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Büyükşehir ile birlikte iki ilçe belediyemiz var. Belki bir alt belediye daha kurulabilir." 


ONKOLOJİ İÇİN İSİM KONUŞULMADI 

Bir gazeteci: "Kamuoyunda Onkoloji Hastanesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adının verilmesi tartışılıyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya Kahtalı, "Şuan için hiçbir isim konuşulmadı. Onkoloji Hastanesi kaç yataklı olsun. İle mi, bölgeye mi hitap edecek, bunlar konuşuldu. Ülkenin tamamına hitap etsin diye bir çalışmamız var" diye yanıtladı. 


VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ 

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı gündem ile ilgili değerlendirmelerinden sonra vatandaşların sorunlannı dinledi. 


Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön