23 / 04 / 2024

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maltepe Büyükbakkalköy'de Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak dini tesis alanı olarak düzenlendi.



İstanbul Maltepe Büyükbakkalköy'de 7 pafta, 560 parselde bulunan Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir (İBB) Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak “dini tesis ve külliyesi ile lojman, kütüphane, aşevi, dinlenme salonu, yurt ve kurs yapısı ile gasilhane, şadırvan ve otopark” olarak düzenlendi. Söz konusu plan 26 mayıs-28 haziran tarihleri arasında askıya çıkarıldı.


Söz konusu alan esas itibarıyla mera ve harman alanında kalıyordu. Tescil dışı olan alan 2005 yılı Maltepe Nazım İmar planında büyük bir kısmı park ve kısmen bölge parkı, kısmen düşük yoğunluklu konut, kısmen camii alanı, kısmen belediye hizmet alanı olarak düzenlenmişti.


İBB önceki dönem meclis üyesi ve inşaat mühendisi İbrahim Doğan plan değişikliğini değerlendirdi. Doğan, "İBB Meclisine sunulan plan teklifi ile Maltepe Müftülük yazısı talebi doğrultusunda 3 bin kişilik cami, lojmanlar, dinlenme salonu, aşevi, kurs alanı gibi bir bütünlük içinde külliye planı AKP'li meclis üyelerinin oyları ile onaylandı" dedi. 


BirGün


Geri Dön