25 / 04 / 2024

Maliye'nin otellerden aldığı ciro bedeli geliri arttı

Maliye'nin otellerden aldığı ciro bedeli geliri arttı

Maliye Bakanlığı'nın Hazine arazileri üzerinde tahsisli turistik otellerden aldığı irtifak hakkı ve ciro bedeli gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığı bildirildi



Antalya Defterdarı Hidayet Mat AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk 6 aylık döneminde Antalya'da Hazineye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla yaptığı satışlar, otellerden alınan irtifak hakkı ile ciro bedeli gelirleriyle çeşitli kira ve ecri misilden 73,5 milyon TL gelir elde ettiklerini bildirdi.

Bu gelirlerin büyük bölümünün Hazine arazisi üzerine kurulan ve 49 yıllığına irtifak hakkı kazanan 348 adet 5 yıldızlı otelden sağlandığını belirten Mat, şunları kaydetti:
"Beş yıldızlı turistik 348 otelden irtifak hakkı ile toplam cirolarından bir bedel alıyoruz. Geçen yıl küresel ekonomik kriz nedeniyle oteller ve otellerdeki kiralık iş yerlerinin büyük bölümü boş kalmıştı. Bu otellerden geçen yıl 25 milyon TL irtifak hakkı ve ciro bedeli geliri elde edilmişti. Küresel krizin etkisinin azalmasıyla turizmde de bir hareketlilik oldu. Bu dönem, irtifak hakkı ile toplam ciro bedeli bu yıl 5 milyon TL'lik artışla 30 milyon TL'ye ulaştı. Turistik otellerden aldığımız irtifak hakkı ve ciro bedeli gelirinde yüzde 25 artış oldu. Ciro bedelinin artmış olması hem dünya ekonomisinin, hem de Türkiye turizminin iyiye gittiğinin bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor."
AA


Geri Dön