25 / 04 / 2024

Mall of İstanbul, 491 milyon TL yatırımla hayata geçiyor

Mall of İstanbul, 491 milyon TL yatırımla hayata geçiyor

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Torunlar GYO, Türkiye’nin en büyük karma (mix-ed use) kullanım projelerinden “Mall of İstanbul”u Perakende Günleri’nde tanıttı



Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan “Mall of İstanbul”, alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis bloklarından oluşan konsepti ile Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarda dağılım oranlarına sahip karma projesi olacak.

AVM ve gayrimenkul yatırımları ile Türkiye’nin en büyük ve farklı portföylerinden birine sahip Torunlar GYO, merakla beklenen projesi “Mall of İstanbul”u Perakende Günleri’nde görücüye çıkarttı. Türkiye’nin en büyük karma kullanım projelerinden biri olacak “Mall of İstanbul” projesi düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan “Mall of İstanbul” özel konsepti, lokasyonu, faklı ünitelerinin yarattığı uyumu, ilkleri ve dünya standartlarındaki tasarımı ile İstanbul’un yeni ve modern sembollerinden biri olmaya aday. “Mall of İstanbul”un tanıtım toplantısında konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İMKB’de işlem görmeye hazırlanan Torunlar GYO’nun yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Aziz Torun, “Torunlar GYO olarak 2014 yılının ilk çeyreğine kadar ön gördüğümüz 858 milyon TL’lik yatırım planımızın ilk adımını ‘Mall of İstanbul’ projesi ile hayata geçiriyoruz. Sektörde ilklere imza atan ve sektöre farklı bir bakış açısı getiren Torunlar GYO, “Mall of İstanbul” projesi ile de Türkiye’nin en büyük karma kullanım projesine imza atıyor”  dedi.

“Mall of İstanbul” projesinde büyük kategoride değerlendirilen alışveriş merkezinin yanı sıra konut, otel ve ofis bloklarından oluşan modern bir yaşam merkezi aynı konseptte

buluşacak. Aziz Torun, “Yaşam, iş, alışveriş, eğlence, konaklama, sosyal ve eğitsel üniteler içeren “Mall of İstanbul”, şehir içinde yeni bir şehir merkezi olarak, bulunduğu bölgenin sosyal ve ekonomik dönüşüme de öncülük edecek” dedi.

“Mall of İstanbul” Asya ve Avrupa yakalarının en yoğun trafik güzergahında, İstanbul’un gelişen ve değişen bölgesi Mahmutbey’de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres otoyollarının kesişim noktasında yer alıyor. Havaalanına 5 kilometre mesafede bulunan  proje, İstanbul’un batı yakasında şehrin modern ve yeni bir sembolü olarak yükselecek.

“Mall of İstanbul”, 5 farklı uluslararası firma arasında yapılan yarışmada birinci olan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık şirketi Design Development Group tarafından projelendirildi. Toplam 140.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi içinde, 300 mağazadan oluşan 110.000 metrekarelik perakende kısmı ve 30.000 metrekarelik eğlence ve  yemek alanı bulunacak. Ayrıca 110.000 metrekare  yaklaşık 1200 adetten oluşan bir konut kompleksi, 25.000 metrekarelik ofis blokları yer alacak. “Mall of İstanbul” karma projesi içinde 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir de otel bulunacak.

Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde markalarının yer alacağı “Mall of İstanbul”da açık hava alışveriş alanları, gurme pazarı, iç sirkülasyon için nostaljik ‘hatlı tramvay’ 120 metre kayak pistli snowpark, Türkiye’nin en büyük dönme dolabı, 100 metre yüksekliğinde adrenalin kulesi, planaterium astrolojik gözlem evi gibi bir çok ilkler de yer alacak.
 
Mimari ve tasarım özellikleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu tarafından büyük beğeniyle karşılanan “Mall of İstanbul” projesinin temellerinin yıl sonuna kadar atılacağını açıklayan Aziz Torun, projeyi 2013’ün ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.  Aziz Torun, “491 milyon TL’lik yatırım tutarı ile “Mall of İstanbul”, Torunlar GYO’nun bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak da dikkat çekmektedir” dedi. 

PROJE KÜNYESİ
MAL SAHİBİ TORUNLAR GYO
PROJE GELİŞTİRME             TORUNLAR GYO
PROJE YÖNETİM                  TORUN YAPI
MİMARİ PROJE                     DESIGN DEVELOPMENT GROUP
FORMAT KARMA KULLANIM
PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ  2010 İKİNCİ YARI
PROJE BİTİŞ TARİHİ            2013 İLK YARI
İNŞAA EDİLEBİLİR ALAN 539.885 M²
ARAZİ ALANI 122,859 M²
AVM KİRALANABİLİR ALAN 140.000 M²
KONUT  1200 ADET (110.000 M2)
OFİS  25.000 M2

 Basında yer alan diğer haberler:

Borsaya yeni projeyle çıkıyorlar
Torunlar GYO, yaklaşık 491 milyon TL  yatırımla Türkiye’nin "en büyük" karma kullanım projelerinden  olan Mall of  İstanbul ’u Peraken de Günleri’nin ilk saatlerinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu  Başkanı Aziz Torun, İMKB’de işlem görmeye hazırlanan Torunlar GYO’nun  yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.
Torunlar GYO’nun halka arz sürecini tamamladıklarını  ve şirketin  bugün İMKB’de işlem görmeye başlayacağını hatırlata n Torun, Mall of İstanbul ’un,  alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis bloklarından oluşan konsepti ile  Türkiye’nin "ilk" uluslararası standartlarda dağılım oranlarına sahip karma  projesi olacağını kaydetti.
        Perakende sektöründen "rezervasyonları şimdiden alın" diye projeye  büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Torun, "Bu projede her marka yer almak  istiyor. Bütün yapı marketleri projemizde yer almak istiyor. Süpermarket, elektronik de aynı şekilde..." diye konuştu.

Perakende de rekabet arttı
Perakendede rekabetin artık alışveriş merkezleri arasında olduğunu belirten Torun, "Artık markaların rekabetinden önce alışveriş merkezlerinin rekabeti var" dedi. "Mall of İstanbul"un, Batı İstanbul’un sinerji merkezi olacağını kaydeden Torun, içinde İstanbul’u yansıtan bir müzenin de yer alacağı projenin inşaatına Aralık ayında başlayacaklarını, 2013’de projeyi tamamlayacaklarını bildirdi.
Torun, "Torunlar GYO olarak 2014’un il k çeyreğine kadar ön gördüğümüz 858 milyon liralık yatırım planımızın ilk adımını Mall of İstanbul projesi ile  hayata geçiriyoruz. Yaşam, iş, alışveriş, eğlence, konaklama, sosyal ve eğitsel üniteler içeren proje, şehir içinde yeni bir şehir merkezi olarak bulunduğu bölgenin sosyal ve ekonomik dönüşüme de öncülük edecek. 491 milyon liralık yatırım tutarı ile Mall of İstanbu l, Torunlar GYO’nun bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak da dikkat çekmektedir" diye konuştu.

Mall of İstanbul, Asya ve Avrupa yakalarının en  yoğun trafik güzergahında, Mahmutbey’de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres  otoyollarının kesişim noktasında yer alıyor.  Proje, Design  Development Group tarafından  çizildi.  Toplam 140 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip  AVM içinde, 300 mağazadan oluşan 110 bin metrekarelik perakende kısmı ve 30 bin  metrekarelik eğlence ve yemek alanı bulunacak. Ayrıca  bin 200 konutluk kompleks ve 25 bin metrekarelik ofis blokları yer alacak. Karma proje içinde 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir de otel bulunacak.

Bu gün borsaya ‘merhaba’ diyorlar
Bir süreden beri halka arz çalışmaları yürüten ve gayrimenkullerinin büyük bölümü kiralanabilir AVM’lerde toplanan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arz edilen hisseleri yarından itibaren İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlayacak.
İMKB Yönetim Kurulu’nun dünkü toplantısında, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzedilmiş olan 56 milyon 352 bin 942 lira nominal değerli hisse senetlerinin, bu günden itibaren 7.30 TL fiyat baz alınarak "TRGYO" kodu ile İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlamasına karar verdiğini açıkladı. Ayrıca şirket sermayesini temsil eden hisse senetleri de borsa kotuna alınacak. Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 10 bin olarak uygulanacak.

Torunlar GYO, Mall of İstanbul'a aralık ayında kazma vuracak!

Bugün itibariyle halka arz edilen Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 858 milyon TL'lik yatırım planlarının ilk adımını 491 milyon TL yatırımla 2012'de hayata geçirilecek Mall of İstanbul ile atacaklarını söyledi

Bugün itibariyle halka arz edilen Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 858 milyon TL'lik yatırım planlarının ilk adımını 491 milyon TL yatırımla 2012'de hayata geçirilecek Mall of İstanbul ile atacaklarını söyledi. Projenin içinde 300 mağazadan oluşan AVM, 1200 adetten oluşan konut kompleksi, 25 bin metrekarelik ofis bloklarının yer aldığını dile getiren Torun, aralık ayında başlayacakları projeyi 2013 bitirmeyi planladıklarını ifade etti. Torun, proje içinde yer alan 5 yıldızlı oteli işletmeyeceklerini uluslararası bir markaya vereceklerini ifade etti.
Sabah


Geri Dön