25 / 04 / 2024

Mall of İstanbul, MAPIC'te tam not aldı!

Mall of İstanbul, MAPIC'te tam not aldı!

Mall of İstanbul'un da mimarı olan Amerikalı Development Design Group tarafından MAPIC'te tanıtılan proje, konsepti ile büyük beğeni topladı



Torunlar GYO tarafından İstanbul'da hayata geçirilmeye hazırlanan "Mall of İstanbul" projesi Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen 16. MAPIC Fuarı'nda uluslararası sektör temsilcileri ile buluştu. Mall of İstanbul'un da mimarı olan Amerikalı Development Design Group tarafından MAPIC'te tanıtılan proje, konsepti ile büyük beğeni topladı.

Mall of İstanbul projesinde büyük kategoride değerlendirilen ahşveriş merkezinin yanı sıra konut, otel ve ofis bloklarından oluşan modern bir yaşam merkezi aynı konseptte buluşuyor. Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan Mall of İstanbul, Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Mall of İstanbul, İstanbul'un gelişen ve değişen bölgesi Mahmutbey'de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres otoyollarının kesişim noktasında yer ahyor.

Toplam 140 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip ahşveriş merkezi içinde, 300 mağazadan oluşan, 110 bin metrekarelik perakende kısmı ve 30 bin metrekarelik eğlence ve yemek alam bulunacak. Ayrıca yaklaşık 1200 adet konuttan oluşan kompleksi ve 25 bin metrekarelik ons blokları yer alacak. Mall of İstanbul karma projesi içinde 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir de otel bulunacak.

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde markalarının yer alacağı Mall of İstanbul'da açık hava ahşveriş alanları, gurme pazarı, iç sirkülasyon için nostaljik hath tramvay 120 metre kayak pistli snowpark, Türkiye'nin en büyük dönme dolabı, 100 metre yüksekliğinde adrenalin kulesi, planaterium astrolojik gözlem evi gibi bir çok ilkler de yer alacak. Mall of İstanbul projesinin 2013'ün ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.
Hürriyet Emlak

 


Geri Dön