28 / 03 / 2024

Maltepe Beşçeşmeler’de dönüşüm heyecanı!

Maltepe Beşçeşmeler’de dönüşüm heyecanı!

Beşçeşmeler Dönüşüm Projesi’ni bölge esnafının onayına sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, bölge esnafı oy birliği ile destek verdi. Dönüşüm için yeni yılda çalışmaların başlaması hedefleniyor.




Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihi semti Beşçeşmeler esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Beşçeşmeler Esnaf Kültür Sanat Eğitim Derneği (BEKSED) Başkanı Nevzat Eren ve çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda, proje ile ilgili geniş kapsamlı sunum yapıldı. Hazırlanan projeye göre,  Maltepe sahil dolgu alanı, Maltepe Tren İstasyonu, Tarihi Beşçeşmeler Meydanı, Maltepe Merkez Meydanı’nı kapsayan ve 11 bölümden oluşan bir dönüşüm süreci öngörülüyor. Bölgeler halinde başlanacak dönüşüm projesinin tamamlanmasının ardından, bölgenin Avrupa standartlarında, yeşil ile insanın buluştuğu, çocuklar için oyun alanlarının olduğu, tarihi dokusunu yaşatan çağdaş bir kent meydanına dönüşmesi hedefleniyor.


DÖNÜŞÜM 2017 YILINDA


Proje sunumunun ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her meydanın bir hikayesi var, dünyada 500’den fazla meydanı inceleyerek projemizi hazırladık. Tarihi Beşçeşmeler Meydanımızı hikayesine uygun, Anadolu Yakası’nın çekim merkezi olacak şekilde dönüştürmek istiyoruz. Eğer sizler buranın değişimine, dönüşümüne varız diyorsanız, bir yıl dişinizi sıkacaksınız, ondan sonra buraya gelen herkesin size teşekkür ettiği bir alana dönüştüreceğiz bu meydanı. Ben istiyorum ki sizin onayladığı, içinize sindiği bir proje ile burayı dönüştürelim” diye konuştu. Beşçeşmeler Dönüşüm Projesi’ni bölge esnafının onayına sunan Kılıç’a, bölge esnafı oy birliği ile destek verdi. Kılıç projenin hayata geçmesi için 2017 yılında çalışmaya başlayacaklarını müjdeledi. 


Maltepe Belediyesi



Geri Dön