19 / 04 / 2024

Maltepe Esenkent Yaya Üst Geçidi kaldırıldı!

Maltepe Esenkent Yaya Üst Geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Maltepe Esenkent Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Yayaların rahat geçişlerini sağlayabilmek amacıyla Sirkeci, Pertevniyal, İTÜ Ayazağa ve Topkapı Pazartekke yaya üst geçidi kaldırılmıştı. Yaklaşık 180 ton ağırlığındaki Maltepe Esenkent yaya üst geçidi de gece yapılan çalışmalarla 5 saatte tamamlandı. Üst geçidin söküm çalışmaları 25 Ocak Ocak 2015 Cumartesi gece yarısı başladı. İki etap şeklinde yapılan çalışmaların birinci etabı sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde güvenlik nedeniyle kapanan yol trafiğe açıldı. 


YAYALAR METRO ALTGEÇİDİNİ KULLANIYOR 

Söz konusu bölgede Esenkent Metro İstasyonu alt geçidi bulunduğundan, yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından geçişlerinde herhangi bir aksama olmuyor. Yayalar metro alt geçidi ile kolaylıkla geçişlerini sağlıyor. Köprünün güvenli bir şekilde söküm ve kaldırılma çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. 




İBB


Geri Dön