25 / 04 / 2024

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu imar planı meclisten geçti!

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu imar planı meclisten geçti!

40 yıldır bekleyen Maltepe Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri imar planları, belediye meclisinde oy birliğiyle ve alkışlarla kabul edildi.Kılıç, 30- 40 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade etti.



Maltepe Belediyesi Aralık ayı meclis toplantılarının son oturumu, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gülsuyu ve Gülensu imar planlarının görüşüldüğü meclis toplantısına, CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülensu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer  ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.


KAPALI KAPILAR ARKASINDA ÇİZİLMEDİ

Maltepe’de göreve geldikten sonra, yaklaşık 30- 40 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade eden Ali Kılıç,  mahalle halkını yanlarına alarak, Türkiye’de bir ilkin altına imza attıklarını belirtti. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine ait imar planları üzerinde 1.5 yıldır çalışıldığını ve planların kapalı kapılar arkasında birilerine çizdirilmediğini kaydeden Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Planlar taslaktan sonra son şeklini alınca planı önce AK Parti’ye, sonra CHP’ye, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına verdik. İlk defa yapılan bir uygulamayla planları önce aramızda tartıştık, eksiklerimizi gördük ve bunları plan notlarına ekledik. Bizimde gönlümüzde yatan, burada 20- 25 katlı beton yığınlarının olması değil, dokuya uygun kentsel dönüşüm yapmak. Maltepe halkına yakışır bir kentsel yenileme planını, dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla tamamladık.”  


Maltepe Gülsuyu ve Gülensu imar planı meclisten geçti!


AK PARTİ’DEN TAM DESTEK

Yapılan oylamada plan, CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliği ve alkışlarıyla geçti. Maltepe Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili  Mehmet Erikci, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı uzun yıllardır çözümü gerçekleşmeyen planların çözüme ulaşmasında gösterdiği gayreti ve cesaretinden dolayı tebrik etti. Bu sorunun Maltepe’nin sorunu olduğunun altını çizen Erikci, “Biz Maltepeliyiz. Bu herkesin sorunu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçmesi için gereken gayreti göstererek, planın arkasında duracağız.  Bu planın mahalle sakinlerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Allah herkese buralarda hayırlı oturmayı nasip etsin” diye konuştu. 


BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş da, Meclis’te tarihi bir süreci yaşamanın onuru ve gururu içinde bulunduğunu ifade ederek, “Bu planı, mahalleli ve yerel yönetim birlikte yaptı.  Bu ortamı bize hazırlayan ve desteğini esirgemeyen Başkan Ali Kılıç başta olmak üzere, 2004’ten bu yana yanımızdan ayrılmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Maltepe Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Alev Dağlayan ise halkın kendi kaderini tayin etme hakkı eşliğinde birliğe ve bütünlüğe inanmış bir mahallenin gücüyle burada bulunduğuna değinerek, “Gülsuyu mahallesi Türkiye planlama tarihine damga vurdu. Gülsuyu- Gülensu planlarının oluşturulmasında bir okyanus zerresi kadar katkımız olduysa, ne mutlu bize. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Haber Gazete İstanbul'da şu şekilde yer aldı;


Maltepe Belediye Meclisi'nin Aralık ayı son oturumu dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yönettiği oturumda Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planları ile ilgili imar komisyonu raporu görüşüldü. İmar planının CHP ve AK Partili üyelerin ortak kararıyla geçmesi hem meclis üyelerinin hem de meclisi izleyen Maltepelilerin alkışlarına neden oldu. Maltepe Belediye Meclisi'nin Aralık ayı son oturumu dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yönettiği oturumda Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planları ile ilgili imar komisyonu raporu görüşüldü. İmar planının CHP ve AK Partili üyelerin ortak kararıyla geçmesi hem meclis üyelerinin hem de meclisi izleyen Maltepelilerin alkışlarına neden oldu. Maltepe Belediye Meclisi'ni CHP Maltepe İlçe Başkanı seçilen Zeynep Babacan, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız ve vatandaşlar da izledi.


Bir ilk gerçekleşti

Her iki mahalle hakkında çıkarılan 1/1000 ölçekli plan hakkında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin planları 30 – 40 yıldan bu yana gündemde bir sorun. Geçtiğimiz dönem bu konuyla ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Ancak o dönemde planlar iade edildi. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Bu planlar mahalleliyle, ilgili odalarla, akademisyenler ve uzmanlarla birlikte çalışıldı. Bu planın geçmesine katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu plan kapalı kapılar arkasında çalışılmadı. Planlar tamamlandıktan sonra AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubuna brifing verdik. Bu planlarla bir ilk de gerçekleştirildi. Planın muhatapları kendi içerisinde bu konuyu tartışma fırsatı buldu. Mahalleli buradan gitmek istemiyor. Biz bu bölgenin dokusuna uygun bir kentsel yenilemeye gidiyoruz" dedi.


Halkın çıkarlarını gözeteceğiz

Planın sadece Maltepe Belediye Meclisi'nden değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden de geçmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Bu planlar sadece brifingle değil bir çalıştayda da gündeme getirildi. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde halkımızla yüz yüze gelerek planlarımızı aktardık. Toplantıda söz alan tüm mahalle sakinlerimizi dinledik. Planın sadece bizden değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden de geçmesi gerekir. Bizler halkın çıkarlarını gözeterek,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alarak bu çalışmayı yapmalıyız. Kişisel çıkarlara bu projemizi yendirmemeliyiz” ifadesini kullandı.



Gazete İstanbul



Bu haber Habertürk'te şu şekilde yer aldı;


40 yıllık imar sorunu çözüldü ADI sık sık uyuşturucu çeteleri ve bu nedenle yaşanan cinayetlerle gündeme gelen Maltepe'nin Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için tarihi bir karar çıktı. 40 yıldır bekleyen Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri imar planları, belediye meclisinde oybirliğiyle kabul edildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 30-40 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade ederek, "Maltepe halkına yakışır bir kentsel yenileme planını, dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla tamamladık" diye konuştu. Maltepe Belediyesi aralık ayı meclis toplantılarının son oturumu, Belediye Başkanı Ali Kılıç'm başkanlığında gerçekleştirildi. Gülsuyu ve Gülensu imar planlarının görüşüldüğü meclis toplantısına, CHP Parti Meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Maltepe îlçe Başkanı Zeynep Babacan, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülensu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Maltepe'de göreve geldikten sonra, yaklaşık 3040 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade eden Ali Kılıç, mahalle halkını yanlarına alarak, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirtti. 


'BU PLAN11.5 YILDIR ÇALIŞIYORUZ'

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine ait imar planları üzerinde 1.5 yıldır çalışıldığını kaydeden Başkan Kılıç, şunları söyledi: "Planlar taslaktan sonra son şeklini alınca planı AK Parti'ye, CHP'ye, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına verdik. Biz burada 20- 25 katlı beton yığınları değil, dokuya uygun kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Maltepe halkına da bu yakışır." 


Habertürk



Haberi Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Kentsel dönüşüm tarihinde ülkemizde bir ilke imza atarak, imar planlarına sizlerle birlikte çalışarak son şeklini verdik. Artık son aşamaya gelirken her zaman dediğim gibi sizleri namerde muhtaç etmeyeceğim. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Burada bir tek yeşil yaprağın dahi koparılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Maltepe Belediyesi'nce, çeşitli sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendislik odaları, Gülsuyu ve Gülensu halkıyla birlikte hazırlanan "1/1000 Ölçekli Gülsuyu- Gülensu Mahalleleri Uygulama İmar Planıyla ilgili, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde halka yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Yüzlerce Maltepelinin katıldığı toplantıda Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengül, birim müdürleri, meclis üyeleri, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülsuyu- Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi (Güldam) yetkilileri, inşaat mühendisi, mimar ve sosyologlar da hazır bulundu. 


"Şimdi Karar Zamanı" ve "Siz İstediniz Biz Yaptık" mottosuyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "40 yıldır kangren haline gelen bu sorunu, kapalı kapılar ardından birtakım baronlar, müteahhitlerle değil, belediyecilik tarihinde bir ilke imza atarak, sizlerle beraber yaptık, bugünlere getirdik. Bu uğurda çok bedeller ödendi, sizlerin saçlarına aklar düştü" dedi. 


Önce Vatan


Geri Dön