20 / 04 / 2024

Maltepe Kaymakamlığı yeni binasının inşaatı tamamlandı!

Maltepe Kaymakamlığı yeni binasının inşaatı tamamlandı!

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak inşaatı tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti Maltepe Kaymakamlığı'nda gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan yeni hizmet binası Maltepe halkının hizmetine sunuldu.



Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak inşaatı tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti Maltepe Kaymakamlığı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Maltepe'ye ki kurumları bir araya toplamayı amaçlayan Hükûmet Konağı'nın 7. Katı'nda bulunan Kaymakamlık Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ağırlıklı gündem maddesi ülkede yaşanan terör olayları ve ilçede yaşananlar oldu.


11 milyon TL'ye mal oldu

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan yeni hizmet binası Maltepe halkının hizmetine sunuldu. Maltepe'de ki kamu kurum ve kuruluşlarını tek bir noktada buluşturmasını sağlayan yapı Yaklaşık 11 milyon TL'lik bir yatırımla gerçekleştirildi. Yeni hizmet binası 6 bin 358 metrekare alana inşa edildi. Hizmet binası görkemli yapısıyla da dikkat çekti. Toplantıda konuşan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, "Böyle bir binayı halkımızın hizmetine açtık. Bu binanın hayırlı olmasını vatandaşlarımızın işlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesini diliyorum" dedi.


Uyarılarınızı eksik etmeyin

Gazetecilerin kendilerini yaptıkları haberlerle gerektiği yerde uyarmalarını söyleyen ve Maltepe'nin bir kimliğinin oluşmadığını ifade eden Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, "Gazeteciler olarak sizler bizleri iyi konulara yönlendirin. Eksiklerimizi bizim önümüze koyun ki bizde o eksikliklerin varsa yanlışların önüne geçelim. Basından bir arkadaşım sizinle ilgilenecek ona bir araç tahsis edeceğiz. Gerekirse benim otomobilimde sizin. Biz gönlümüzü açıyoruz. İlçe için birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.


Kentsel değil rantsal 

Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm haline geldiğini söyleyen Çakmak, "Kentsel dönüşüm yapılmalı. Deniz kumundan yapılmış evler var inanın dökülüyor. Bunlar yenilensin ama yol, okul, garaj cami olsun kentsel dönüşüm kanunu ile de zaten bu isteniyor. Ama şu anda kentsel dönüşüm değil belediyelerin yapmış olduğu planlarla maalesef rantsal dönüşüm var ortada. 5 daire gidiyor 15 daire geliyor. Yol kalmıyor. Yarın öbür gün kaldırmayacak bu yükü. Yeni hizmet binamızın yanına belediyenin terk alanı olan arsaya 5 katlı otopark yapacağız üstünde ise park olacak. Tören meydanı buraya gelecek" ifadelerini kullandı.


Gazete İstanbul


Geri Dön