26 / 04 / 2024

Maltepe M’Expo Center 1 milyon metrekarelik alana kurulacak!

Maltepe M’Expo Center 1 milyon metrekarelik alana kurulacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçesinde gerçekleştirdiği hizmetleri ve geleceğe katkı sunacak projeleri Gazetem İstanbul ile paylaştı. Kılıç, "M’Expo Center 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacak." dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçesinde gerçekleştirdiği hizmetleri ve geleceğe katkı sunacak projeleri Gazetem İstanbul ile paylaştı.


Gazetem İstanbul ekibini yemekte ağırlayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Kılıç, gelir düzeyi düşük olan ailelerin lise öğrencisi çocuklarını Türkiye’de bir benzeri daha olmayan uygulama ile ücretsiz servis vererek mahalle ve okulları arasında taşıyan Maltepe Belediyesi’nin büyük bir projesinden de söz etti. Merkezi yönetimden ‘olur’ bekleyen Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesinin sadece Maltepe değil İstanbul 1. Bölge için büyük bir yatırım olduğuna işaret eden Başkan Kılıç, istihdama da katkı sunacaklarını ifade etti.




Rozeti bir kenara bıraktık


Belediye Başkanı seçildikten sonra parti rozetini bir kenara bıraktığını belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçimlerde rakibi olan diğer başkan adayları ile bir araya gelip kendilerini çalışmaları hakkında bilgilendirdiğini de söyledi. Bir ara yurt dışına çıktığında vekaleti AK Partili Meclis Üyesine vermek istediğini de belirten Başkan Kılıç, “Ancak, arkadaşımız bu görevi üstlenmedi” dedi.


Maltepe için dev fuar projesi: M’EXPO


Maltepe Belediyesi ilçeye M’Expo Center adını alacak “Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi” kazandırmak için kolları sıvadı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “Avrupa ile Asya arasına kültürel, sosyal ve ticari alanda köprü olacak ve 20 bin insanımıza istihdam kapısı açacak” dediği M’Expo Center 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacak.


Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması planlanan ve Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak merkeze, 20 binden fazla müşteri gelmesi bekleniyor. Fuar tamamlandığında 20-25 bin kişiye iş imkânı da sağlanacak. Projenin en dikkat çeken özelliğiyse, çevreci şekilde inşa edilecek olması. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar, otel, fuara istihdam sağlamak üzere kurulacak M’Expo Center Fuarcılık Akademisi ve otopark da yer alacak. Fuar tamamlanırsa Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek yeşil fuar ve kongre alanı olacak. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak.


Maltepe'de halkın dediği oluyor 


30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile Maltepe Belediye Başkanı seçilen ve 2 yılı geride bırakan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 18 mahallede sabah saatlerinde düzenlediği “Mahalle Buluşmaları”nı, “Hemşehri Buluşmaları” ile devam ettirerek, katılımcı demokrasinin en güzel örneğini sergiliyor.   

Söz, yetki ve karar malteplilerin


Belediye Başkanlığı görevine başlar başlamaz, “Yerinde Hizmet, Yerinde Çözüm” ve “Söz, yetki ve karar senin” sloganlarıyla Maltepe’nin 18 mahallesinde halk kürsüleri kuran Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepelilerin sorunlarına yerinde çözüm üretiyor. Mahalle buluşmalarını, “Hemşehri Buluşmaları”yla il, ilçe ve köy derneklerini ziyaret ederek devam ettiren Başkan Kılıç, projelerini birebir vatandaşlarla paylaşıyor. Bu buluşmalarda bugüne kadar alınan 130 bin şikayet ve talebin, 115 bini çözüme kavuşturuldu.  


Maltepeliler yaşadıkları mahalleye, sokağa veya Maltepe’ye ilişkin düşüncelerini, projelerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini Başkan Kılıç ile paylaştıkları bu buluşmalardan oldukça memnun. Her buluşmada bir önceki toplantıda, vatandaşlar tarafından dile getirilen sorunların çözümü noktasında Başkan Ali Kılıç tarafından bilgi veriliyor. Vatandaşların yeni talepleri değerlendiriliyor. Bu toplantılar sayesinde belediye yönetiminin halk tarafından denetlenebilirliği, halkın karar alma süreçlerine doğrudan katılımı sağlanıyor. Vatandaşların yanısıra, dernek başkanları ve mahalle muhtarları da düzenlenen toplantılarda görüşlerini aktarma imkanı buluyor.  


Maltepeli öğrencilere ücretsiz ulaşım 


Maltepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ücretsiz servis uygulamasıyla, öğrenciler evlerinden okullarına, okullarından evlerine güvenle taşınıyorlar.  Okulların açılmasıyla başlayan ücretsiz servisler, öğrencilerden büyük ilgi görüyor.   


Sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi’ne bağlı araçlar belediye çalışmaları, dernek, kamu kuruluşları, spor kulüpleri, cenazeler ve etkinlikler için 2015 yılı içerisinde 6 bin 550 sefer gerçekleştirerek, 8 milyon kilometre yol katetti. İl dışına götürülen 1468 cenaze için katedilen mesafe, 454 bin kilometre oldu. Okulların açıldığı eylül ayıyla birlikte başlayan ve büyük ilgi gören ücretsiz öğrenci servisi uygulaması kapsamında da araçlar bugüne kadar, 45 bin kilometre yol yaparak, öğrencileri okullarına ulaştırdı.        

                                                                                                    

9 güzergahta başlatılan seferler sayesinde öğrenciler, toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde okullarına ücretsiz olarak ulaşım imkanı buluyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemizin öncelikli sorunu olan öğrencilerimizin ücretsiz servislerle okullara ulaştırılması noktasında belediye olarak elimizden geleni yaparak, bir uygulama başlattık. Bu uygulamayla lise öğrencilerini ücretsiz biçimde okuldan eve, evden okula taşıdık. Ayrıca ilçemizdeki cenazeleri kendi cenazelerimiz gibi sahiplenerek, vefat edenlerimizi topraklarıyla buluşturup, memleketlerine gönderiyoruz” dedi.


Maltepe yerinde dönüşecek 


Tam 40 yıldır kangren haline gelen ve bir türlü çözülemeyen Gülsuyu-Gülensu İmar Planları,  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın talimatıyla, yeniden revize edilip, CHP ve AKP’lilerin oy birliğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.  Gözler şimdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkacak kararda. Hazırlanan plana göre “Yerinde Dönüşüm Modeli” uygulanarak, mahalle halkının zorunlu göçe sürüklenmesinin önüne geçilecek. Başkan Ali Kılıç,  mahalle halkını yanlarına alarak, Türkiye’de bir ilkin altına imza attıklarını belirtti. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine ait imar planları üzerinde 1.5 yıldır çalışıldığını ve planların kapalı kapılar arkasında birilerine çizdirilmediğini kaydeden Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Planlar taslaktan sonra son şeklini alınca planı önce AK Parti’ye, sonra CHP’ye, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına verdik. İlk defa yapılan bir uygulamayla planları önce aramızda tartıştık, eksiklerimizi gördük ve bunları plan notlarına ekledik. Bizimde gönlümüzde yatan, burada 20- 25 katlı beton yığınlarının olması değil, dokuya uygun kentsel dönüşüm yapmak. Maltepe halkına yakışır bir kentsel yenileme planını, dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla tamamladık.”   


Gazetem İstanbul


Geri Dön