20 / 04 / 2024

Maltepe Park, 'Yılın Türk Alışveriş Merkezi' ödülünün sahibi oldu!

Maltepe Park, 'Yılın Türk Alışveriş Merkezi' ödülünün sahibi oldu!

2013'te yenilenerek 110 mağazadan 250 mağazaya çıkan Maltepe Park AVM yeni yüzüyle ziyaretçi rekorunu kırdı. AVM, Polonya'da yapılan CEE Perakende Gayrimenkul Ödülleri töreninde de ‘Yılın Türk Alışveriş Merkezi’ seçildi...




2013'te yenilenerek 110 mağazadan 250 mağazaya çıkan Maltepe Park AVM yeni yüzüyle ziyaretçi rekorunu kırdı. AVM, Polonya'da yapılan CEE Perakende Gayrimenkul Ödülleri töreninde de ‘Yılın Türk Alışveriş Merkezi’ seçildi.


Mutfak alışverişinden giyime mobilyadan kuyuma kadar ihtiyaç duyulan her türlü ürünü bir çatı altında toplayan alışveriş merkezleri tüketicinin işini oldukça kolaylaştırıyor. Bunlardan biri de Maltepe Park Alışveriş Merkezi. Bir yıl içerisinde 110 mağazadan 250 mağazaya çıkan ve 31 bin metrekareden 75 bin metrekareye genişletilen Maltepe Park AVM CEE Perakende Gayrimenkul Ödülleri töreninde ‘Yılın Türk Alışveriş Merkezi” seçildi. Maltepe Park AVM’nin erişim alanındaki 4 milyon kişiye hizmet verdiğini söyleyen Maltepe Park’ın AVM Müdürü Vedat Özeren, merkezin 2013 yılında yenilenen yüzünü ve büyüme başarılarını AKŞAM Ekonomi'ye anlattı. 


KİRALAMA VE YÖNETİMİ ECE TÜRKİYE YAPIYOR


Maltepe Park AVM geçen yıl önemli bir renovasyon geçirdi. Alışveriş merkezinde ne tür değişiklikler oldu?

2005 yılında açılmış olan Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nin kiralanabilir alanı, değişen müşteri profilinin ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmek adına 31 bin metrekareden 75 bin metrekareye genişletildi. 5 Eylül 2013 tarihinde büyüyen ve yenilenen yüzü ile misafirlerine kapılarını açan Maltepe Park’ta üç kat üzerinde 250 mağaza, kafe ve restoranlar ile eğlence birimleri yer alıyor. Maltepe Park’ın konsept planlaması, kiralaması ve yönetimi açılışından bu yana ECE Türkiye tarafından yürütülüyor.  


Anadolu yakasında faaliyet gösteren bir AVM olarak bölgeye sağladığınız istihdam hacmi ve iş potansiyelinden bahseder misiniz? 

Maltepe Park AVM’nin yenilenen ve büyüyen yüzü ile beraber 110 mağazadan 250 mağazaya çıkmasına paralel olarak istihdam sayısı da 1.200’den yaklaşık 2.500’e ulaştı. Organize perakende verimlilik, kayıtlı istihdam, eğitimli işgücü, vergi demektir. Organize olmayan perakende ülke ekonomisi açısından faturasız satış, sigortasız işçi, vergi kaybı olduğu gibi, dolaysız vergi yükünün ana nedeni oluyor. Bu sayede AVM’ler ile kayıt dışı istihdam da önlenmiş oluyor. 


4 MİLYON KİŞİYE ULAŞIYOR


Maltepe Park AVM’nin ziyaretçi potansiyeli ile ilgili bilgi verir misiniz?

Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nin perakende alanı 75 bin metrekareye genişledi. İstanbul’un Asya (Anadolu) yakasında hızla gelişen bölgelerin başında gelen konumuyla Maltepe Park, perakende alanını 44 bin metrekare daha genişleterek erişim alanındaki 4 milyon kişiye iki katından fazla büyüyen yeni AVM ile hizmet veriyor. Bununla beraber Maltepe ve Kartal ilçeleri arasında kalan alandaki yaklaşık 1 milyon metrekarelik Kentsel dönüşüm projesi paralelinde yaklaşık 30 – 35 markalı rezidans projesiyle gelir seviyesi yüksek  yeni potansiyel ziyaretçi kitlesine ulaşılacağı da gözden kaçırılmaması gereken diğer bir konu.  


250 MAĞAZA 36 KAFE VE RESTORAN


Maltepe E-5’in tam üzerinde yer alan konumu ve metro bağlantısı ile yeni Maltepe Park, ziyaretçilerini alışveriş ve eğlence anlamında tamamen yenilenmiş konsepti ile karşılıyor. Maltepe Park, 250 mağaza, 2 bin kişi kapasiteli yeme içme alanı, 36 restoran ve kafeye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca CarrefourSA hipermarket, 8 sinema salonu, 3.500 araçlık otoparkı ve 15 bin metrekarelik bir de ofis binası bulunuyor.   


VORŞOVA'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ


13 Şubat 2014 tarihinde Varşova’da gerçekleştirilen “CEE Perakende Gayrimenkul Ödülleri 2013” töreninde Maltepe Park, “Yılın Türk Alışveriş Merkezi“ seçildi. ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, “Bu ödül, Maltepe Park’ta gerçekleştirilen işin kalitesinin onayıdır. Yatırımcımız CarrefourSA’ya Alışveriş Merkezi‘nin genişletilip modernize edilmesi için yapmış olduğu yatırımdan ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz. ECE ve CarrefourSA Grupları’nın arasında süregelen önemli işbirliğinin sonuçlarını alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.


'ALTERNATİF SİRK' KURDUK


Açılıştan sonra hayata geçirilen ilk büyük aktivitemiz  ‘Alternatif Sirk’ oldu. Çağdaş yaşam parkı kavramı vurgulanarak canlı, neşeli bir atmosfer yaratılması hedeflenerek bu organizasyon yapıldı. Trapezciler, jonglörler, akrobatlar, yerli ve yabancı sanatçıların gösterileri bu aktivitenin yapıldığı hafta sonu boyunca sürdü. Sonrasında yeni bir Guinness World Records’a ev sahipliği yaptık. Maltepe Park AVM’ye gelen top cambazı Victor Rubilar dünya rekoruna imza attı. Rubilar, 1 dakikada futbol topunu yüzünde 35 defa çevirerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu.


RUBILAR'A DESTEK ESKİ BEŞİKTAŞLI NOUMA'DAN

 

35 ülkede 170 ayrı şehirde gösteri yapan Rubilar, 5'inci Guinness Rekoru’nu kırarken Rubilar’a destek vermeye Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Noumada geldi. Bunun yanı sıra Türkiye Salsa Şampiyonası Maltepe Park AVM'de gerçekleştirildi. Jüri üyeliğini Tan Sağtürk, Asena ve Banu Zorlu'nun; sunuculuğunu ise Aytunç Bentürk ve Yonca Evcimik’in yaptığı 'Dünya Salsa Dans Şampiyonası' nın finali, Türkiye Dans Sporları Federasyonu işbirliğiyle Maltepe Park AVM'de gerçekleşti. 


ÜNLÜ MARKALAR SADAKATİ ARTIRDI


AVM büyüyüp, yeni yüzüyle tüketicinin karşısına çıktıktan sonra, müşterinin bakış açısı ne oldu, giriş sayılarnda bir artış yaşandı mı?

Yeni dönem için hazırlanmış olan stratejik planlama açısından büyüme projesi daha fazla ziyaretçiye ulaşılarak daha iyi bir hizmet üretmek için bir fırsat olarak kabul edildi. Bu planlama paralelinde yapılan pazarlama çalışmalarının doğru zamanda ve doğru mecralarda sadık ziyaretçi kitlemiz ve potansiyel yeni ziyaretçilerimizle buluşturulması, yaklaşık 18 aylık büyüme projesi sonrasında müşteri trafiği ve kiracılarımızın yapmış olduğu cirolar beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nin büyümesi sonrasında bünyesine katılan birbirinden değerli ulusal ve uluslararası markalarımızın da katkılarıyla, bugüne kadar var olan sadık müşteri yapısında hissedilir derecede pozitif yönde bir değişimi de beraberinde getirdi. Bu değişim bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ziyaretçi sayılarımız açılış tarihimiz olan 2005 Ocak ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaştı. 


ARTIŞ BEKLENTİLERİMİZİ DE AŞTI


Bizler için daha da önemli olanı alışveriş merkezimiz içinde mutlu bir şekilde dolaşan ve gülümseyen ziyaretçilerimizin sayısındaki tüm beklentilerin üzerinde kalan artıştı.



Akşam


Geri Dön