16 / 04 / 2024

Maltepe Üniversitesi Büyükbakkalköy kampüsü durduruluyor mu?

Maltepe Üniversitesi Büyükbakkalköy kampüsü durduruluyor mu?

Büyükbakkalköy’deki kampüs içinde; İş Bankası şubesi, AVM ve beş yıldızlı oteli barındıran Maltepe Üniversitesi, verilen izinlerin çok üstünde yapılaşma iddiaları ile gündemde.



İstanbul'un ormanları bir yandan alarm verirken bir yandan da orman alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddiaları gündemden düşmüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin 2015 yılı Temmuz ayı toplantısında da CHP İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ hazırladığı yazılı soru önergesiyle Maltepe Üniversitesi’ni gündeme taşıdı. İstanbul'un ciğerlerine darbe vurulduğunu belirterek yazılı soru önergesini okuyan Hüseyin Sağ, "Kamu malı olan orman alanı verilen izinlerin çok üstünde bir alan Kampusa katılarak kamunun kullanımına kapatılmıştır. Yapılanma şartları açısından bakıldığında verilen izinlerin çok üstünde yapılanma mevcuttur " dedi.


“Kampus değil sanki yaşam alanı”

İstanbul halkına ait orman alanlarının talan edildiğini dile getiren Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı'na verdiği önergede ise şu ifadeleri kullandı: "İş Bankası şubesi var, AVM’si var, beş yıldızlı Marmara Oteli var, otelin normal olarak öğrencilere hitap etmesi gerekirken dışarıdan müşteri de kabul ediliyor, nasıl bir bilim yuvasıdır anlayamadım. Bitmedi bir de seyir kulesi var. Gezildiği zaman görülecektir ki kamu malı olan orman alanı verilen izinlerin çok üstünde bir alan kampusa katılarak kamunun kullanımına kapatılmıştır. Yapılanma şartları açısından bakıldığında verilen izinlerin çok üstünde yapılanma mevcuttur. İmar mevzuatına aykırı kaçak yapılaşmalar vardır, canı nereye isterse orman alanına bir bina kondurmuş, İstanbul oalkına ait orman talanı edilmiş gören yok! Yani orman rant kapısına dönüştürülmüş."


“Gerekli izinleri kim verdi?”

CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ; kampus alanının tamamı için verilen iznin kaç dönüm olduğundan, içerideki banka, otel, AVM gibi ticari alanların hangi plan göre imar edildiğine kadar önergede 15 çarpıcı soru sordu. Ağaç rölevesinin yapılıp yapılmadığı sorusu da cevap beklerken bir yandan da kesilen ağaçların ne kadar olduğunun açıklanması istendi. Diğer taraftan Sağ, kampus içindeki tüm yapıların kot kesiti, inşaat istikamet rölevesi yönünden incelenmesini ve gerekli izinlerin hangi kurumdan verildiğinin açıklanmasını istedi.




Flas Haber



Geri Dön