28 / 03 / 2024

Maltepe'de 2 bin 496 riskli bina dönüşecek!

Maltepe'de 2 bin 496 riskli bina dönüşecek!

İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşümü başlatıyor.




Türkiye genelinde son günlerde yaşanan depremler akıllara, binların depreme karşı güçlendirilmesini getirdi. İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi de, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşüm için düğmeye basıldı.


Ada Bazlı Yerinde Dönüşüm Modeli ile Türkiye’de bir ilke imza atan Maltepe Belediyesi 3 yıldır riskli yapıların dönüşümüne önemli bir ivme kazandırdı. Depreme dayanıklı binalar inşa etmek için 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşüm için düğmeye basan belediye,  436 yıkım ruhsatı verirken, 566 yeni yapı ruhsatı verdi. İlçede depreme dayanıklı, modern binalar inşa edilirken, yaşam kalitesinin de arttırılması hedefleniyor.


MODERN SÜRGÜNE KARŞI YERİNDE DÖNÜŞÜM


45 yıldır kangren haline gelen ve belediyenin son süreçte mahalle halkı ile dayanışma içerisinde hazırladığı Gülsuyu-Gülensu Mahallelerinin imar planları da, hem Maltepe Belediye Meclisi’nden hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti. Ada bazlı yerinde Dönüşüm Modeli’ni öngören bu planlar sayesinde, mahalle halkı yaşam alanlarını terk etmeyecek, sosyal doku korunacak. Vatandaşlar ise kentsel dönüşüme yeni bir anlayış kazandıran bu modelin, kentsel dönüşümde ciddi bir soruna, bir anlamda modern sürgüne çare olacağı yorumlarını yapıyor



Maltepe Belediyesi



Geri Dön