19 / 04 / 2024

Maltepe'de dev spor kompleksi yapılacak!

Maltepe'de dev spor kompleksi yapılacak!

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe'nin kapalı spor salonu olmayan nadir ilçelerden biri olduğunu belirterek "İlçede yılların biriktirdiği açıkları gidermeye çalışıyoruz. Bunlardan birisi de kapalı spor salonu yapımıdır" dedi



Okullarımızın alanlarının müsait olması halinde okullarımıza kapalı spor salonu yapıyoruz. Ancak asıl kapalı spor salonlarımızdan birini Altayçeşme Mahallesinde bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Benim hedefim Türkiye'nin ve hatta dünyanın şampiyon sporcularının Maltepe'den yetişmesi. Fırsat ve olanak tanınırsa bunun gerçekleşmesinin uzak bir hayal olmayacağının bilincindeyim" dedi. İhale aşamasının tamamlandığını belirten Başkan Zengin, içinde voleybol ve basketbol sahaları, fitness salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunun yer alacalı projenin kentin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, ilçeye 3 tane daha kapalı spor salonu yapmayı hedeflediğini birçok mahallede açık alanlarda teniz kortları ve basketbol sahaları yapılacağını da sözlerine ekledi. Altayçeşme'de 6.442 metrekare üzerine inşa edilecek kapalı spor salonunun içinde otoparkın yanı sıra açık alanlarında oturma atanları da yer alacak.

Gece atık, gündüz top peşinde

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, en büyük hayalleri futbol oynamak olan roman çocuklarla top koşturdu. Haziran ayı başından itibaren Küçükyalı Yelken Spor Kulübü'nde futbol dersi alan çocuklar başkanın ziyareti ile unutulmaz günlerinden birini yaşadı. Akşamları aileleri ile birlikte atık toplayan gündüz ise İdealtepe Spor Tesisieri'nde futbol okuluna katılan yaşları 10 ile 15 arasında değişen 8'i kız 18 çocuk Maltepe Belediye Başkanı'na teşekkür ederken futbol okulunun kışın da devam etmesini istediler. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, kendi çocukluğundan örnekler vererek "Yazları ben de babamın yanında çalıştım. Sizlere öğüdüm sevgili çocuklar yaptığınız hangi iş olursa olsun onu iyi yapmaya çalışın. Sporun önemi günümüzde yadsınamaz. Buraya gelmeye gösterdiğiniz disiplini okulunuza gitmek için de gösterin. Futbolda gösterdiğiniz başarıyı dersleriniz de gösterin" dedi.

Çocuklarla penaltı atışları yapan belediye başkanı onlarla birlikte hatıra fotoğrafta çektirdi. Futbol okulu Maltepe Belediyesi sosyologlarının 3 ay süren taramalarından çıkan sonuçlara göre oluşturuldu. Çocuklar en fazla futbol oynamak istediklerini belirtince Küçükyalı Yelken Spor Kulübü antrenörü  İdealtepe Spor Tesisieri'nde futbol kurslarına başladı. Maltepe Belediyesi haftada İki gün ders gören çocukların spor ayakkabılarından formalarına, servislerine kadar bir dizi yardımda bulunuyor.
Cumhuriyet


Geri Dön