26 / 04 / 2024

Maltepe'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Maltepe'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Sulh Mahkemesi, İstanbul Maltepe'deki arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon TL olarak belirlendi.



İstanbul Sulh Mahkemesi, İstanbul Maltepe'deki arsayı  3 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 8 Ağustos 2017 günü saat 10:00'da gerçekleşecek. 



T.C. İSTANBUL ANADOLU(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri :

İstanbul İl, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mah., Bülbül Dere Mevkii, 16179 (eski 5601) ada, 10 parselin 695,00 m2 yüzölçümlü ‘Tarla’ nitelikli ana taşınmaz. Tapuda tarla olarak görünen köşe başı konumlu parselde fiili durumda 5 katlı bir bina bulunmaktadır.Bodrum kat; takribi 280 m2 yüz ölçümlü, tavan yüksekliği 3,70 mt., bodrum kata bina dışından yapılmış olan merpenle ulaşılmakta, zemin içerisinde olan, döşemesi grobeton, duvarlar kireç badana, elektrik, su tesisatlı, vasat altı malzeme ve işçilikle inşa edilmiş, iş yeri (atölye) olarak kullanılmaktadır. Zemin kat;takribi 280 m2 yüz ölçümlü, bina girişinin olduğu katta; iki iş yeri bir daire vardır. İki yola cepheli, bina köşesinde; bodrum kat atölyenin showroom'u olarak düzenlenmiş iş yeri, bina dışından yapılan gözlemde; zemini laminat kaplı, duvarlar yağlı boyalı, orta vasıfta malzeme ve işçilikle inşa edilmiş takribi 70 m2. Bina girişi sağında, ayrı girişli olan muhasebe bürosu olarak kullanılan, takribi 90 m2 yüz ölçümlü, 2 oda, arşiv, mutfak, tuvalet planında, zemini laminat kaplı, elektrik su ve doğalgaz kombi ısıtmalı orta vasıfta malzeme ve işçilikle inşa edilmiş ikinci bir iş yeri, binaya ait merpen bitişiğinden ulaşılan, pan sokak ve yan bahçeye bakan daire;2+1 konumunda, antre, salon, iki oda, mutfak, banyo ve tuvalet planında, takribi 100 m2 yüz ölçümlü, ıslak zeminler karomozaik, pencereler pvc kapılar ahşap, oda döşemeleri, marley kaplı, elektrik su tesisatlı, vasat altı malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. Merpen girişi ve boşluğu takribi 20 m2'dir. 1. Normal kat:zemin kat tavanından yapılan çıkmalarla takrib 350 m2 yüz ölçümünde olan kat; üç daire olarak kullanılmakta, giriş cephesi yönünde ve batı kısımda bulunan iki dairenin birleştirilmiş olduğu, tek daire olarak kullanıldığı, bu haliyle iki hol 4+1 konumunda olduğu anlaşılmakta, diğer iki daire; 2+1, 3+1 konumunda elektrik su tesisatlı, vasat malzeme ve işçilikle inşa edilmiş daireler tadilat görmemiş konumdadır. 2. Normal kat; takribi 350 m2 yüz ölçümünde olan katta; 4 daire vardır. Farklı plan ve büyüklükte olar daireler 2+1 ,3+1 konumunda bir kısmının tadilat gördüğü, ikisinin kombi sistemde doğalgaz kalorifer tesisatlı olduğu, elektrik su tesisatlı, pvc doğramalı amerikan panel kapılı olduğu, vasat üstü malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. Çekme kat; katta iki daire vardır. Batı yönde bulunan daire, 3+1 konumunda, orta vasıfta malzeme ve işçilikle inşa edilmiş çevresi terasla çevrili 120 m2 yüz ölçümlü elekrik su ve kombi sistemde doğalgaz kalorifer tesisatlı, orta vasıfta malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. Çekme katta bulunan diğer dairede aynı özelliklere sahiptir. Kaçak inşa edilmiş, 38 yıllık binadır. Çevresinde yoğun yapılaşma vardır. E-5 karayoluna, metroya yürüme mesafesinde, ulaşımı kolaydır.


Adresi : İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, Lefke Sk., No:8

Yüzölçümü : 695,00 metrekare


İmar Durumu : 10 parsel; 1/1000 ölçekli 15/02/2008-29/07/2008-13/09/2009 tasdik tarihli, Maltepe E-5 kuzeyi ugyulama imar planında; 5/A-/4, Taks:0,20-0,40 Kaks:1,50 emsal yapılanma şartlarında ticaret+konut alanında kalmakta olduğu, yeni imar durumu araştırıldığında;internet üzerinden edinilen imar durumu bilgisinde, imar durumunda değişiklik yapılmadığı anlaşılmıştır.


Kıymeti : 3.000.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 08/08/2017 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 05/09/2017 günü 10:00 - 10:10 arası

Satış Yeri : İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU -


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/228 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön