29 / 03 / 2024

Maltepeli çocuklara spor ve kültür merkezi kurulacak!

Maltepeli çocuklara spor ve kültür merkezi kurulacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Mahalle Buluşmaları kasamında Cevizli Mahallesi sakinleriyle buluştu. Kılıç "Kurban kesim alanında çocuklar için spor merkezi ve kültürel-sanatsal etkinliklerin yapılabileceği alanlar kuracağız." dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç. "Çin, İran, Bulgaristan, İspanya ve Almanya ile bu sene kültür haftaları düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun için yaza doğru Beşçeşmeler Meydanımızda ciddi bir hazırlık başlatılacak' dedi. 


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Mahalle Buluşmaları" kapsamında Cevizli Mahallesi sakinleriyle buluştu. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen toplantıya. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes. Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları. Maltepe Belediyesi birim müdürleri. Cevizli Mahalle Muhtarı Fikret Birdal ve vatandaşlar katıldı.

 

Altyapı, imar. park, otopark, ulaşım, kültürsanat, gürültü, çevre, aydınlatma ve kentsel dönüşüm başlıklarının konuşulduğu toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kılıç. Çin'e gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten bahsederek, "Çin'de Pekin. Anqing ve Şangay olmak üzere üç şehri dolaştık. Burada geleneksel Çin tıbbı ile ilgili bir protokole imza attık. Bu protokole göre Çin'den 20 öğrenci ülkemize gelerek, bu konuda eğitim verecekler. Biz de 20 öğrencimizi oraya göndererek bilgilenmelerini sağlayacağız. Ayrıca Beşçeşmeler'de bir Çin kültür haftası düzenleyeceğiz. Mayıs ayında İran'a bir gezi gerçekleştireceğiz. Oradaki kardeş belediyemiz de buraya gelerek İran kültürünü tanıtacak. Çin, İran, Bulgaristan. İspanya ve Almanya ile bu sene kültür haftaları düzenlemeyi planlıyoruz" diye konuştu. 


Kılıç, "Cevızli'de geçen yapmış olduğumuz toplantıda 44 sorun dile getirilmişti. 

Bunların 30 tanesini çözdük. Kalanları İstanbul Büyükşehır Beledıyesi'ni ilgilendiriyordu, onlara ilettik. Takibini yapıyoruz. 

Ayrıca buradan sizlere bir müjde de vermek istiyorum. Kurban kesim alanında çocuklar için spor merkezi ve kültürel-sanatsal etkinliklerin yapılabileceği alanlar kuracağız. 

Özellikle bu alana bir park kazandırmak istiyoruz. Bu alanı hem yeşili bol hem de altında otoparkı olacak bir görünüme kavuşturacağız" dedi. 


Tünaydın


Geri Dön