23 / 04 / 2024

Maltepe'ye yeni kültür merkezi geliyor!

Maltepe'ye yeni kültür merkezi geliyor!

Maltepeli muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’ye içinde sinema ve tiyatro salonlarının bulunduğu yeni bir kültür merkezi inşa etmek için kolları sıvadıklarını söyledi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yılbaşı öncesi Maltepeli muhtarlarla Küçükyalı Evlendirme Dairesi’nde buluştu. Birbirini anlayarak konuşmanın, tartışmanın ve istişare etmenin önemine değinen Kılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi verdi. Kılıç,  “Bu sene içerisinde muhtarlıklarımızın, belediye hizmet binalarımızın, çok amaçlı salonlarımızın ve çocuklarımız için kreşlerin de yer alacağı Cumhuriyet Konakları’nın temellerini atacağız. Yine bu yılda, Organik Pazar’ı başka bir alana taşıyarak, şu anki mevcut pazar yerinde sinema ve tiyatro salonlarının da bulunacağı bir kültür merkezi inşa etmek için kolları sıvadık. Halkımızdan bu yönde bir talep geldi, bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.


Üç büyükler Maltepe'ye geliyor!


Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Türkiye’nin önde gelen spor kulüpleriyle görüştüklerini de ifade eden Kılıç, “Beşiktaş, Maltepe’ye bir spor akademisi ve endüstri meslek lisesi kuracak. Yine aynı şekilde Fenerbahçe bir voleybol, basketbol sahası kurmak istiyor. Bu merkez, aynı Sinan Erdem Spor Salonu gibi uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak bir salon olacak. Galatasaray da bu konuda atılımlarda bulunacak” şeklinde konuştu.


Maltepe'de tüm siyasi partilere destek!


Kentsel dönüşüm projeleri hakkında kentsel dönüşüm ofisi kurarak, vatandaşlara doğru bilgi vereceklerini de sözlerine ekleyen Kılıç, “Önümüzde genel seçim var. Ben Maltepe Belediye Başkanı olarak barışın, kardeşliğin ve sevginin gelişmesi adına genel seçimler öncesi, bütçeden pay alamayan partilerimiz için de elimden ne geliyorsa yapacağım. Onlara pankartları asmaları konusunda destek vereceğim. Yine bir ilke imza atarak, her siyasi partimizin yanında duracağımız gibi, belediye meclis üyesi arkadaşlardan da milletvekili adayı olmak isteyenleri destekleyeceğiz. Bizler inanıyoruz ki Maltepe’nin kalbinden çıkan bu insanlar, Maltepe’nin sorunlarını en iyi şekilde ülke gündemine taşıyabilirler. Gerekirse bu noktada, sayın Başbakanımız Davutoğlu ile sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi partilerin başkanlarıyla konuşmaya hazırım. Öte yandan fuar projemizle ilgili Maltepe halkı adına, ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok’ pankartları astıracağım. Bu projeye sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu dev projeyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Hollandalı bir şirket fuar projesinin maliyetinin yüzde 50’sini nakit olarak karşılayabileceklerini de söyledi” diye konuştu.


Meydan düzenleniyor, hafif raylı sistem geliyor!


Son olarak “Maltepe Meydan Projesi” hakkında da muhtarları bilgilendiren Kılıç, şunları kaydetti: “Bu sene Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri arasında Maltepe Meydan Projesi yok. Biz de bu yüzden kendi projemizi hazırladık. 35 bin metrekarede bugün meydanda yer alan birçok dükkanı, 3 etap halinde, kira bedellerini ödeyerek yıkacağız ve Maltepemizi modern bir meydana kavuşturacağız. Burada ünlü markaların dükkanları da yer alacak, esnaf kazanacak, Maltepeli kazanacak. Maltepe Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nün oradan meydana kadar olan trafiği yer altına alıyor, buralarda açacağımız kısımlara da otoparklar yapmak istiyoruz. Böylece meydanı araç trafiğinden de kurtaracağız. Yaklaşık 35 bin metrekarede yeşil alanlar kuracağız. Yine metro ile Maltepe merkez arasında bağlantı sağlayacak hafif raylı bir sistemi de kuracağız. İfade etmek isterim ki Küçükyalı’da da bu noktada çevre düzenlemesi çalışmalarımız olacak.”


Muhtarlara özel e-posta!


Muhtarlar için özel bir e-posta adresi açacaklarını da belirtip, birebir iletişimin önemine vurgu yaparak sözlerini sonlandıran Kılıç’a, Maltepeli muhtarlar tarafından yeni yıl hediyesi verildi. Kılıç, daha sonra muhtarların yılbaşını tek tek kutladı. Kahvaltıda sorunlarını da anlatma imkânı da bulan muhtarlar adına bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aydınevler Mahalle Muhtarı Sami Soydan, Kılıç’ın ezber bozan bir başkan olduğu söyleyerek, kendilerini Muhtarlar Derneği’nin toplantısında görmekten onur duyacaklarını belirtti.


Maltepe Belediyesi


Geri Dön