19 / 04 / 2024

Mamak 3 dev spor tesisine daha kavuşuyor!

Mamak 3 dev spor tesisine daha kavuşuyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, bölgedeki gelişimin sosyolojik boyutunu da destekleyecek yatırımlara imza attıklarını belirtti. Mamak'ta 3 spor yatırımı daha 14 Mart Cuma günü törenle hizmete açılacak....




Mamak Belediyesi yapımını tamamladığı 3 spor yatırımını daha 14 Mart Cuma günü törenle hizmete açacak.


Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, bölgedeki gelişimin sosyolojik boyutunu da destekleyecek yatırımlara imza attıklarını belirtti.


Akgül, “Dönüşüm tek taraflı olmaz. Bir yandan çok büyük kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz, diğer yandan da sportif ve kültürel dönüşüme yön veriyoruz.” dedi. 3 dev spor yatırımı daha hizmete sunacaklarını belirten Akgül, Mamak sporun Başkenti oluyor dedi. Akgül, “Dünyada bütün devletler hem sağlıklı nesiller yetiştirmek için hem de uluslararası yarışmalarda kendi isimlerini tarihe yazdırmak için spora ve sporcuya büyük yatırımlar yapıyor. Belediye olarak bizde yaptığımız spor yatırımlarıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası büyük başarılar elde edecek sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.


MAMAK SPOR SALONU


Durali Alıç Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mamak Belediyesi Spor Salonu, 16 bin metrekarelik alanda 5000 kişi kapasiteyle inşa edildi. Spor Salonu içerisinde fitness salonları, kafeteryalar, saunalar, localar, sığınak, sporcu ve hakem odaları ve sağlık odaları bulunuyor. Spor salonu, konser, miting, STK faaliyetleri ve her türlü kültürel sanatsal etkinliğin de Mamak'ta yapılmasını sağlayacak. Mamak Belediyesi Spor Salonu kapasitesi ve sahip olduğu teknik donatıyla Başkentin en büyük ve gözde spor salonlarından birisi.


ŞEHİR STADI


Türközü Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 29 bin 600 metrekarelik ve 3 bin kişilik kapalı oturma alanına sahip, standart ölçülerde yapılan Mamak Şehir Stadı, Mamak’ın ilkleri arasında yer alıyor. Statta 650 metre koşu yolu, tribünler içinde toplantı odaları, idari ofisler, sağlık odası, bay bayan hakem odaları, bay bayan soyunma odaları, VIP salonu, seyirci fuayesi, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu ve otopark mevcut. Şehir Stadı aynı zamanda FİFA tarafından verilen Star 2 belgesini Başkent’te alan ilk stat. Mamak'ta bulunan bütün amatör spor kulüpleri antrenmanlarını ve maçlarını burada oynuyor. Ayrıca Mamak’ta bulunan bütün amatör spor kulüplerine oda tahsis edilerek malzeme yardımında bulunuldu.


SPOR MERKEZİ


Başak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Başak Spor Merkezi 6 bin metrekarelik proje alanına sahip. 500 kişilik kapalı spor salonunda, basketbol, voleybol sahaları, koşu yolu, fitness alanı ve çocuk oyun alanı bulunuyor. 



Kırıkhan Olay


Geri Dön