11 / 05 / 2024

Mamak Belediyesi 4 yılda 4400 gecekondu yıktı!

Mamak Belediyesi 4 yılda 4400 gecekondu yıktı!

MAMAK Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapılan da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor.



MAMAK Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapılan da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu yıl içinde 197 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi. Metruk yapüann 182 adeti yıkıldı. 


4400 gecekondu yıkıldı 

Uyuşturucu ve bonzai tehlikesinden gençleri ve çocukları uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, son 4 yılda yaklaşık 4400 gecekondu yıktı. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar, virane yapılar ve kamusal alanlar başta olmak üzere tespit edilen metruk yapıların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39. 'uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor. 


Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlçemiz metruk yapılardan anndıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz" diye konuştu. 


Star Ankara


Geri Dön