20 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi halkın imar sorunun çözüyor!

Mamak Belediyesi halkın imar sorunun çözüyor!

Geçtiğimiz yıl Hürel Mahallesinde gerçekleştirdiği imar değişikliğiyle 586 vatandaşa tapusunu teslim eden Mamak Belediyesi bu yıl da Harman Mahallesi'nde imar değişikliğine giderek 500 vatandaşa tapusunu teslim etti.



Mamak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki gerekli imar değişikliklerini yaparak vatandaşların mağduriyetini gideriyor. Geçtiğimiz yıl Hürel Mahallesinde gerçekleştirdiği imar değişikliğiyle 586 vatandaşa tapusunu teslim eden Mamak Belediyesi bu yıl da Harman Mahallesi'nde imar değişikliğine giderek 500 vatandaşa tapusunu teslim etti. 80 bin metre karelik bir alanı kapsayan imar değişikliğiyle bölgede modern yapılaşmanın da önü açılmış oldu. Mamak Muhtarlar Derneği'nde gerçekleşen tapu dağıtım töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "1.5 yıldır plan çalışması devam ediyordu. Tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılaşma başlıyor. 


Klasik parselden ada bazlı parsele dönüşen imar planıyla birlikte vatandaşlarımız ada bazlı imarın avantajlarını yaşayacak. Emsal artışlarla müteahhitlerin tercih edeceği blok ve site tarzı yapılaşmanın önünü açıyoruz" dedi. Mamak'm her tarafını Başkent'e yakışır hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Akgül: "Mamak'ta yakaladığımız değişim rüzgârını artık fırtınaya çevireceğiz" dedi. 


Anayurt 


Geri Dön