19 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi ile İş Bankası dönüşüm protokolü imzaladı!

Mamak Belediyesi ile İş Bankası dönüşüm protokolü imzaladı!

MAMAK Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve vatandaşların minimum maliyetle daha güvenli ve modern dairelerde yaşamalarına imkân sağlamak amacıyla Türkiye İş Bankası ile kentsel dönüşüm konut kredisi protokolüne imza attı.



Dönüşüme finans desteği 


Mamak Belediyesi Hizmet binasında gerçekleşen protokol törenine, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü Bireysel Krediler Bölümü Müdürü Recep Haki, belediye ve banka yetkilileri katıldı. Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi pilot proje seçilerek gerçekleşecek uygulama kapsamında hak sahiplerinin daha uygun faizli kredi kullanabilmesini amaçlayan protokol, Akgül ve Haki tarafından imzalandı. 

Protokolle vatandaşlara yardım etmenin yanı sıra fedakarlık da yaptıklarının altını çizen Akgül, kredi desteğinin dönüşüm çalışmaları anlamında vatandaşlara çok önemli katkı ve motivasyon aracı olacağına dikkat çekti. Kredilendirme modeliyle hak sahiplerine, yapılarının tamamlanması aşamasına kadar süresiz vadeli ve mevcut kredi koşullarından daha ucuz finansman imkânı sağlanacak. 


HEM BİNA HEM DAİRE DÖNÜŞECEK

Kentsel dönüşümün Mamak'ın değerine değer kattığını kaydeden Akgül, şöyle konuştu: "Hükümetimizin kentsel dönüşüm projeleri için kararlılığını biliyoruz. Biz de, Mamak Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimize tüm hızıyla farklı yöntem kullanarak devam ediyoruz. Anayurt-Gülseren Kentsel Yenileme Projemiz hızla ilerleyen bir proje. 5450 konuttan oluşan proje kapsamında hak sahiplerinin yüzde 78'iyle anlaşma sağlandı. 

Yapımı devam eden 2000 bin konuttan 700'ü teslim aşamasına geldi. Kalan 1312 konutun da inşaatı devam ediyor. Mahalle konseptinde meydanların yapılacağı 3.etap kapsamında, 1219 konut, 2 ticaret merkezi, 1 caminin ihalesini de bu ay içinde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız proje kapsamında kalan borçlarını ödemek için kredi kullanmış olacak. Vatandaşımıza yardım için her bankanın farklı faiz oranları var. Amacımız kentsel dönüşümde vatandaşımıza ekonomik anlamda katkı sunarak çok hızlı bir şekilde bu dönüşümü sağlamak." Akgül, söz konusu sistemle binaları hızlı bir şekilde dönüştüreceklerini vurgulayarak, "İnsanın hem binasının hem de dairesinin dönüşümünü yapacağız" dedi. 



Ankara Güçlü Anadolu 


Geri Dön