25 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi metruk binaların yıkımlarına başladı!

Mamak Belediyesi metruk binaların yıkımlarına başladı!

Gençleri ve çocukları uyuşturucu tehlikesinden uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, atıl durumda bırakılan ve vatandaşların yoğun şikâyeti ile kirliliği de oluşturan metruk yerlerin yıkımına hızla devam ediyor.



Ülke çapında uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk yapıların yıkılması ve halkın huzuru için gerekli çalışmaların Mamak'ta da tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, son üç yılda ilçede 798 virane yapı ile 765 kamusal alanda ve 2587 adet de kentsel dönüşüm alanlarında olmak üzere 4150 gecekondunun yıkıldığını söyledi. Kötü görünümünün ortadan kaldırılmasının yanı sıra uyuşturucu ile mücadele konusunda da virane yapıların yıkılmasıyla önemli aşama kaydettiklerini belirten Akgül, Ocak ayından itibaren 290 adet metruk yapının yıkıldığını ve 100 sahipsiz viranenin de tespitinin yapıldığını kaydetti. 


En büyük görev "Harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekip tarafından, kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar, virane yapılar ve kamusal alanlar başta olmak üzere tespit edilen metruk yapıların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor, imar planları ve gecekondu yıkımları kadar önem verdikleri bir diğer noktanın kaçak yapılaşmanın engellenmesi olduğunun altını çizen Akgül, uyuşturucu ile mücadele konusunda sadece kurum ve kuruluşlar değil en büyük görevin ailelere düştüğünü belirtti. Sokak çocukları ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtardıklarını belirten Akgül, "Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal hayata da destek olarak gençlerin iyi yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır" diye konuştu. 


Görüntü kirliliği de kalkıyor Mamak'm, şehircilik anlayışına ters düşen ve çevre kirliliğine sebep olan yıkıntılardan temizlendiğini belirten Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydetti. Akgül, "İlçemiz metruk yapılardan anıldıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz" diye konuştu. 


Milliyet 


Geri Dön