26 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi parklarda çim ekiminde son teknolojiden faydalanıyor!

Mamak Belediyesi parklarda çim ekiminde son teknolojiden faydalanıyor!

Özellikle eğimli ve dik yamaçlarda zor olan çim ekimine karşı geliştirilen Hydroseeding yöntemini bu yılki çim ekimi çalışmalarında kullanan Mamak Belediyesi, 18 bin metre karelik alanda bu yöntemi uyguladı...



ANKARA Mamak Belediyesi, çimleme çalışmalarında son teknolojiden faydalanıyor. Özellikle eğimli ve dik yamaçlarda zor olan çim ekimine karşı geliştirilen Hydroseeding yöntemini bu yılki çim ekimi çalışmalarında kullanan Mamak Belediyesi, 18 bin metre karelik alanda bu yöntemi uyguladı. Diğer çim ekim yöntemlerinden daha ekonomik olan Hydroseeding yöntemi ile hızlı bir biçimde çim ekimi gerçekleşiyor. 


Çimin ihtiyaç duyduğu bütün mineraller mevcut Yamaç ekimleri için son derece uygun, olan yöntemde çim tohumlan ağaç liflerinden yapılan ve mulch adı verilen bir tür karışımın içerisine bırakılıyor. Karışımın içerisinde ayrıca organik gübre, çimin ihtiyaç duyduğu bütün mineraller, hızlı başlangıç gübresi ve tohumların kaymaması için organik yapıştırıcı bulunuyor. Zemine uygun çim tohumlarıyla birlikte hazırlanan karışım daha sonra tankın içerisinde basınçlı suyla birleşerek püskürtme yöntemiyle ekiliyor. 


Prestij projelerde uygulandı Mamak Belediyesi Hydroseeding yöntemini Mamak'ın prestij projelerinden biri olan Kartaltepe Kent Park'm bir kısmında da uyguladı. Daha yeşil bir Mamak için çalıştıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül; "Mamak'ta kişi başına düşen yeşil alan miktarım her yıl artırıyoruz. Bunun için hem kentsel dönüşüm projelerimizde hem de park ve bahçelerimizde yeşil alanlara ayrı önem veriyoruz" dedi. 


Ankara Son Söz 


Geri Dön