25 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi yaptığı parklarla mavi ve yeşili bir araya getiriyor!

Mamak Belediyesi yaptığı parklarla mavi ve yeşili bir araya getiriyor!

Mamak Belediyesi yenilediği ve hizmete yeni açtığı parklarla yeşili ve huzunı bir araya getiriyor. Toplamda 300'den fazla parkın bulunduğu Mamak'ta, her yıl yeni yapılan parklar birer birer hizmete sunuluyor.



Kişi başına düşen yeşil alan miktarını sürekli artıran Mamak Belediyesi yenilediği ve hizmete yeni açtığı parklarla yeşili ve huzuru bir araya getiriyor. Toplamda 300'den fazla parkın bulunduğu Mamak'ta, her yıl yeni yapılan parklar birer birer hizmete sunuluyor. Mamak Belediyesi yeni kuracağı parkları son derece titiz çalışmalar sonrasında yapıyor. Öncelikli olarak bir bölgenin park yapımına uygun olup olmadığı bölgeyi gezen çevre mühendisleri ve şehir planlamacıları tarafından gerekli incelemelerden geçiriliyor. İncelemeler sonrasında imar planına alınan noktalarda yeni park yapımı için çalışmalar başlatılıyor. Mamak'ta kentsel dönüşümün bir yönüyle de yeşile dönüşüm olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerinin büyük bölümü yeşil alanında oluşuyor. Yeşil alanlar ve parklar bir şehrin can damarıdır. 


Bu nedenle her yıl mevcut park sayımızı artırıyor, yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz. Mamak'a nefes aldırıyoruz" dedi Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alıyor. Vatandaş talepleri dikkate alınarak yapılan parklardan biri de Kıbrısköyü Park ve Piknik Ahun. 8 dönümlük bir arazi üzerine kurulan parkta dönüşüm gerçekleştirilmeden önce bölge adeta madde bağımlılarının ve alkoliklerin mekanı haline gelmişti. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar doğrudan Mamak Belediyesi'ne başvurarak çamlık olan bölgenin parka çevrilmesini talep etti


Anayurt 


Geri Dön