19 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi'nden çöken istinat duvarına tedbir!

Mamak Belediyesi'nden çöken istinat duvarına tedbir!

Ankara Mamak Belediyesi, önceki gün yağan kardan dolayı bir istinat duvarında yaşanan çökme nedeniyle bölgede tedbirler aldı...



Mamak Belediyesi, önceki gün yağan kardan dolayı bir istinat duvarında yaşanan çökme nedeniyle bölgede tedbirler aldı.

Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi üzerinde bir sitede bulunan Göl Apartmanı’nın önceki gün yağan kardan dolayı istinat duvarında çökme yaşınmıştı. Mamak Belediyesi, olayın yaşandığı andan itibaren bölgeye giderek gerekli tedbirleri aldı. Zarar gören bina ile risk altındaki binaları güvenlik şeridi çekerek tahliye eden belediye, geçici çözüm olarak duvarın sağlam kalan beton kazıklı kısmına destek toprağı yığıp, dolgu yaparak perde duvarlarını güçlendirdi. İstinat duvarının hemen üzerinde bulunan 2 binayı boşaltarak vatandaşların taşınmasında da nakliye desteği sağlayan belediye, Gazi Üniversitesi’nden bir teknik ekip getirerek proje çalışmalarını başlattı.

Bölgede incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarının altını çizdi. Olayda hiçbir vatandaşın burnunun bile kanamamasının sevindirici olduğunu belirten Akgül, “İstinat duvarının üzerinde bulunan apartmanlar, kontrollü bir şekilde boşaltıldı. Evlerini boşaltan vatandaşlarımızın nakliyeleri belediyemizce gerçekleştirildi. Çökmenin yaşandığı bölgeye geçici dolgu yapılarak olası bir tehlikenin önüne geçildi. Gelecek teknik raporlar neticesinde yıkılan istinat duvarı yeniden yapılacak. Duvarın yıkılması ile birlikte hasar gören binadaki daire ve kırılan kirişlerin tamiratı da belediyemizce giderilecek. Sonuç olarak bölgemizde kimse mağdur olmayacak” dedi.


Milliyet


Geri Dön