25 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine uygun yeni logo tasarladı!

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine uygun yeni logo tasarladı!

MAMAK Belediyesi, ilçedeki 'gecekondu kenti' algısını yıkmak amacıyla yaptığı çalışmalar için yeni bir logo tasarladı.Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tasarladıkları yeni logonun ilçedeki çalışmaları yansıtacağını söyledi...




İlçenin, 'gecekondu kenti' imajını yaptıkları çalışmalarla yıktıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tasarladıkları yeni logonun ilçedeki çalışmaları yansıtacağını söyledi. 


MAMAK Belediyesi, ilçedeki 'gecekondu kenti' algısını yıkmak amacıyla yaptığı çalışmalar için yeni bir logo tasarladı. 


İlçedeki kentsel dönüşüm, sosyal tesis ve kültürel çalışmalarım Yeni Mamak Projesi'yle anlatmayı hedeflediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, yeni logonun üçedeki çalışmaları yansıtacağım söyledi. Projenin seçim çalışması olmadığım aktaran Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, "Beş yılda temel taşı niteliğinde sayılabilecek projeler hayata geçirdik, önümüzdeki dönemde de bu temelin üzerinde yükselecek projelerimizle Yeni Mamak'ı oluşturacağız" dedi. Mamak deyince akla çöplük, gecekondu ve askeri cezaevi algısının oluştuğunu kaydeden Akgül, bu algıyı yıkmak için ciddi projeler yaptıklarım ve Yeni Mamak için çalışmalara başladıklarım aktardı. Akgül, Yeni Mamak üe ilgili şu bügüeri verdi: OLUMSUZ ALGILARI DEĞİŞTİRDİK "Mamak deyince vatandaşın aklında gecekondusu, çöplüğü ve askeri cezaeviyle özdeşleşen olumsuz algı vardı. 


Bu bizim yıllardır şikayet ettiğimiz ve değişmesini istediğimiz bir algıydı. Beş yılda yaptığımız çalışmalarla, bu algının değişmesi noktasında ciddi yatırımlar YENİ MAMAK yaptık, projeler gerçekleştirdik. Artık Mamak, gecekonduyla anılan bir ilçe olmaktan hızlı bir şeküde çıktı, kentsel dönüşümleriyle modem şehir görünümüne kavuşma noktasında emin adımlarla üerliyor. Çöplük, rehabilite edildi ve ciddi bir tesis haline geldi. 


Askeri cezaevi de kapatildı ama bunu insanların aklından silecek yeni bir takım şeylerin konması gerekiyordu. Bu düşüncelerle Yeııi Mamak algısını oluşturmak istedik. Yeni logoda insanların Mamak'ta yaşamasının nedenlerini sıraladığımız vurguları ön plana çıkardık. Yeni logoda çevreci, kültürel ve çalışkan bir belediyenin renkleri ile görüntüleri var. Fıstık yeşili çevreci renkler, su damlaları ise yapüan parklar, rekreasyon alanlarım, kültürel tesisleri temsü ediyor. 

Su damlalarından oluşan yıldız ise Ankara'nın parlayan yıldızım anlatıyor." 


Hürriyet Ankara


Geri Dön