20 / 04 / 2024

Mamak Çağlayan mahallesine yeni cami müjdesi!

Mamak Çağlayan mahallesine yeni cami müjdesi!

Mamak Belediyesi ilçede yapacağı mahalle camileri için çalışmalara devam ediyor. 605 metrekare alanda inşa edilecek Çağlayan Mahalle Camisi aynı anda 400 kişiye hizmet verebilecek




Mamak Belediyesi ilçede yapacağı mahalle camileri için çalışmalara devam ediyor. Projesi tamamlanan mahalle camilerinden birisi de Çağlayan Mahalle Camisi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yeni yapılacak mahalle camisi için cami cemaatiyle bir araya gelerek proje hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Selçuklu Mimarisiyle yapılacak Çağlayan Mahalle Camisi toplam 845 m² arsa alanında inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Artık ihtiyaca cevap veremeyen küçük mahalle camilerinin yerine daha modern ve daha geniş mahalle camileri yapacağız. Daha sade bir mimari ile inşa edilecek bu camiler için vatandaşlardan da yoğun talep aldık. Yeni yapacağımız Çağlayan Mahalle Camisi’nin projesini de vatandaşlarımıza anlattık” dedi.

 

400 kişiye hizmet verecek

605 metrekare alanda inşa edilecek Çağlayan Mahalle Camisi aynı anda 400 kişiye hizmet verebilecek. İki katlı olarak planlanan camimin altı kuran kursu ve lojman olarak hizmet verecek. Akgül’e programında Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Müftüsü Muharrem Genç ve Mamak Belediyesi meclis üyeleri de eşlik etti. 



Mamak Belediyesi



Geri Dön