19 / 04 / 2024

Mamak Gülseren-Anayurt 5. etabın ihale çalışmaları başladı!

Mamak Gülseren-Anayurt 5. etabın ihale çalışmaları başladı!

Mamak’ta uygulanan büyük dönüşüm projelerinden biri olan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi tüm hızıyla devam ediyor.



Mamak’ta uygulanan büyük dönüşüm projelerinden biri olan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Yılların getirdiği gecekondu sorunundan ilçeyi hızla kurtaran Mamak Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde yapılan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nde ihalesi tamamlanan 4. etapta çalışmalar başladı. 4. etap kapsamında 447 konut 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu ve anaokulu ve 1 adet cami inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerimizin temel amacı daha modern bir Mamak inşa etmek. Başkent’in en büyük ilçelerinden biri olan Mamak’ta yaşanan bu dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor” dedi. 

 

5. Etabın da ihale çalışmaları başladı

Toplam 437.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesinin yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan ve yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanından oluşuyor. Proje içerisinde bulunan 1237 gecekondunun 1207’si hak sahipleriyle anlaşılarak yıkıldı. Yapımına başlanan 4. etabın ardından 5. etabın da ihale çalışmaları başladı. 5. etap kapsamında 1563 konut inşa edilecek. 



Mamak Belediyesi


Haber Anayurt'ta şu şekilde yer aldı


MAMAK'TA uygulanan büyük dönüşüm projelerinden biri olan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 4. etap kapsamında 447 konut 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu ve anaokulu ve 1 adet cami inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerimizin temel amacı daha modem bir Mamak inşa etmek. Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan Mamak'ta yaşanan bu dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor" dedi. 


Anayurt 



Geri Dön