25 / 04 / 2024

Mamak kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Mamak kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

KENTSEL dönüşüm projeleriyle örnek alınan Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Mesut Akgül "Gecekondu, çöplük ve cezaevi gibi olumsuz imajından kurtulan Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor." dedi.



KENTSEL dönüşüm projeleriyle örnek alınan Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Bu güne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor. 575 bin metrekare alanda uygulanan proje kapsamında bölgede bulunan bin 400 gecekondudan bin 150'sinin yıkımı gerçekleştirildi. 


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül "Gecekondu, çöplük ve cezaevi gibi olumsuz imajından kurtulan Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Hazırladığımız kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri kapsamında binlerce gecekonduyu kavgasız gürültüsüz bir şekilde yıkarak yerine modem konutlar inşa ettik. Sosyal donatı alanları, eğitim tesisleri, kültürel tesisleri ve yeşil alanlarıyla vatandaşlarımızı üst standartlara kavuşturuyoruz" dedi.


Akşam Ankara 


Geri Dön