26 / 04 / 2024

Mamak kentsel dönüşüm projesiyle bin 56 konutun yapımı tamamlandı!

Mamak kentsel dönüşüm projesiyle bin 56 konutun yapımı tamamlandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 1056 konutun kura çekimini yaptı.




Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Projesi kapsamında bin 56 konutun yapımı tamamlandı. Tamamlanan konutların dağıtımı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara  milletvekili adayları ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün katıldığı törenle yapıldı. Binlerce Mamaklı'nın katıldığı törende konuşan Davutoğlu "Eski Mamak gitti Yeni Mamak geldi" dedi. Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesinin dünyanın en büyüklerinden olduğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ankara'da kentsel dönüşümün tarihi izleri yaşanıyor. Kuzey Ankara projesi ile ne değişti biliyor musunuz? Zihniyet değişti. Eski Türkiye'de vatandaşı sadece oy zamanı hatırlanan bir oy kaynağı olarak görüyorlardı. Şimdi Yeni Türkiye'de AK Parti ile birlikte vatandaşlarımız artık ailemizin bir parçası, gönlümüzün direği, zihnimizin en müstesna köşesinde yeri olan kardeşimizdir. İşte bugünkü proje bunun tarihi bir örneği. Bu proje ile birlikte aslında insanımıza, semtlerimize, Ankaramıza nasıl baktığımızı göstermiş olduk. Dile kolay 7 milyon metrekarelik muazzam bir kentsel dönüşüm" dedi. 


ŞEHİRLERİ BİZ KURDUK 

Başbakan Davutoğlu, "Şehirlerimizin yeniden inşası ile ilgili temel atmalar açılışlar beni ayrıca heyecanlandırır. Çünkü biz tarihin en güzel şehirlerini kurmuşuz. Semerkand'ı biz kurmuşuz. Konya'yı biz kurmuşuz. Saraybosna'yı biz kurmuşuz. İstanbul'u biz kurmuşuz. Cihan devletinin başkenti olarak imar etmişiz. Ve Ankara'mız bu güzel Ankara Selçuklu eserleri ile hala ayakta. Şimdi yeni bir şehir zihniyetini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Bu yeni şehir zihniyetinde çöplükler yok. Bu yeni şehir zihniyetinde gecekondular yok. Bu yeni şehir zihniyetinde insan onuruna yakışmayan hiçbir yapılaşma olmayacak" diye konuştu. 


5 BİN 150 KONUT TESLİM EDİLECEK 

Başbakan Ahmet Davutoğlu şöyle devam etti: "5 bin 150 konutun bin 196'sını daha önce teslim ettik. Bugün bin 56'sını inşallah kura ile teslim edeceğiz. Allah hayırlı mübarek etsin. Ama bitmiyor. Sonra yine kademeli bir şekilde bin 81'inin inşaatı devam ediyor. Bin 100'ü de inşallah ihale edilecek. Toplamda 5 bin 150 konutun inşallah bu yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. İşte millete hizmet eden şehircilik anlayışı budur. Kentsel dönüşümle size insanca hayat şartları sunan AK Parti'den memnun musunuz? Bu anlayışın devamını istiyorsanız 7 Haziran'da o zaman tarihi bir rekoru bekliyor muyuz?" Davutoğlu, "Artık Mamak unutulan, anıldığı zaman kafalarda olumsuzluklarla anılan bir ilçe olmayacak. Eski Mamak gitti Yeni Mamak geliyor. Geçenlerde gece vakti Şentepe Teleferik hattını açtık. Şimdi de bu saatte burayı açıyoruz. Ankara'nın her köşesinde AK Parti vardır. AK Parti'nin hizmeti vardır. Bu hizmetler Mamak ve Ankara'ya hayırlı olsun" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu bin 56 konutun yanı sıra Mamak Belediyesi tarafından yapılan 118 park, 47 muhtarlık binası gibi projelerin de açılışını yaptı. 


200 YATAKLI AKILLI HASTANE GELİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e emeklerinden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Ayrıca Mamaklılar beni gerçekten çok memnun eden bir proje daha var. Mamak'a inşallah 200 yataklı Akıllı Hastane kazandırıyoruz. Birileri Mamak'a hapishane kurar işkence yapar Eski Türkiye, birileri de Mamak'a akıllı hastane yapar şifa verir bu da Yeni Türkiye. Aziz Mamaklılar gerçekten bu projenin tamamlanması ile Mamak'ın karakteri değişecek. Mamak'ın görüntüsü ve Mamaklıların hayat standartı değişecek. Allah Ankara'ya da, Mamak'a da daha büyük hizmet etme imkânı bize versin"dedi. 


537 MİLYON LİRA HARCANDI

Yeni Mamak Projesi için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı harcamaları anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "Bu proje için bugüne kadar eski parayla 132 trilyon kamulaştırma ve trampa bedeli, 36 trilyon kira bedeli, 368 trilyon lira konut ve ticaret bedeli olmak üzere toplam 537 trilyon ödemek yaptık. Mamaklılara helali hoş olsun" diye konuştu. Projelerin yapımında istikrarın çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gökçek, "Bu büyüklükteki parkların açılması, kentsel dönüşüm projelerin yapılması için istikrar çok önemlidir" dedi. 



Sabah 


Geri Dön