26 / 04 / 2024

Mamak kentsel dönüşümde anlaştı!

Mamak kentsel dönüşümde anlaştı!

Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan Mamak, kentsel dönüşüm, spor ve sosyal yatırımlarıyla büyük bir dönüşüm yaşıyor. Mamak'ın gecekondulaşmasıyla sıkıntılı bölgelerinden Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm sürüyor



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ın gecekondulaşmasıyla sıkıntılı bölgelerinden biri olan Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşümü başarıyla yürütüyor. 


Bölgenin projesi hazırladığı zaman genel kanının 'bu bölgede yapılamaz, uygulanamaz' şeklinde olmasına rağmen yılmayan Başkan Akgül, sokak sokak dolaşıp hak sahipleriyle anlaşma sağladıklarını anlattı. 


Hızla başlayan proje, 440 bin metrekarelik bir alanda uygulanıyor. Bölgedeki gecekonduları yıkan Mamak Belediyesi, eğitim ve dini tesisleri park ve yeşil alanlarıyla bölgeyi yeniden ve modern bir şekilde dizayn etti. 


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm çalışması yapacağımızı söylediğimizde karşımıza ilk olarak yanlış kanaatlerden oluşan engeller çıktı. Kanaatlerdeki bu engeli yıkmak oradaki gecekonduları yıkmaktan daha zordu. Ancak bizler ekip halinde çalışarak yapılamaz denileni başardık" dedi. 


Hak sahiplerinin yüzde 77'si ile anlaşan Mamak Belediyesi, projenin yüzde 21'ini konut alanı, yüzde 79'unu da yeşil alan, yol ve sosyal donatıya ayırdı. 


Gülseren-Anayurt, okul, ticaret merkezi, sağlık tesisi, sosyo-kültürel tesisleriyle dönüşümün en güzel örneklerinden biri oluyor. Bölgedeki gecekonduların büyük bir kısmı yıkılarak bölge temizlendi. 


Mamak Belediyesi, 2 bin modern konutun inşaatına devam ediyor. Tamamlanan 700 konut en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek. İhalesi yapılan yeni bölümlerle proje tüm hızıyla devam ediyor. 


Sabah Ankara







Geri Dön