26 / 04 / 2024

Mamak Kıbrısköy Gençlik Merkezi'nde son durum!

Mamak Kıbrısköy Gençlik Merkezi'nde son durum!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi Kıbrısköy’de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor




Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi Kıbrısköy’de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor. 10 bin metrekarelik alanda bölgeye ayrı bir değer katacak tesisin kaba inşaat çalışmaları devam ediyor. Yapımı yüzde 30 seviyesine gelen tesiste incelemelerde bulunarak yerinde bilgi alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek dev tesis ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırırken, mahallenin fiziki mekan ihtiyacına da cevap verilmesini amaçladık dedi.3 katlı olarak Selçuklu mimarisi konseptiyle yükselen Kıbrıs Kapalıpazar- Aile ve Gençlik Merkezi’nin kaba inşaatı devam ederken, pazar alanının üzerindeki dokuz kubbenin çelik imalatları devam ediyor. Kompleks tamamlandığında A’dan Z’ye her imkân düşünülerek beş yıldızlı otel konforunda büyüleyecek.

 

Kültür ve yaşam merkezi

Tesisin, kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edilmesi konusunda çok geniş düşünülmüş bir yatırım olduğunun altını çizen Akgül, Mamak’ın dört bir yanına hem alt yapı hem üst yapı hizmetleri yaparak, mahallelerin prestijini artırdıklarını kaydetti. Akgül, “Mahalle sakinlerimizle yaptığımız toplantıların böyle güzel işlere imza attığını hepimiz görüyoruz. Halkımızın istediğini yapmak için kollarımızı sıvadık. Eğitimde, sporda, kültür ve sanatta öncü, gelişen bir Mamak için çalışıyoruz. Aynı anda birçok projeyi bünyesinde barındıran tesisimiz tamamlandığında kültür ve yaşam merkezi olacak” dedi.

 

Kubbeler pazar havasını değiştirecek

Projenin 5220 metrekarelik inşaat alanına sahip bodrum katında 3920 metrekarelik kapalı pazar alanı, 6 adet dükkan, bay bayan mescit, zabıta karakolu ve tesisin teknik merkezi bulunuyor. 3111 metrekarelik zemin katta ise 1000 metrekarelik düğün salonu, derslikler, öğretmenler odası, idari ofisler, aile merkezi ve gençlik merkezi bulunuyor. Ayrıca 1700 metrekarelik açık teras bulunuyor. Tesisin 3600 metrekarelik inşaat alanına sahip 1. katında yine aile merkezine ait 9 adet derslik, toplantı odaları, idari ofisler ve gençlik merkezine ait 8 adet derslik, yemek salonu, çok amaçlı salon bulunuyor. Pazar alanının üstü açık olan kısmı Selçuklu mimarisi ile özdeşleşmiş yapıyı bozmadan 9 adet cam kubbe oluşturularak üzeri, kapatılacak.



Mamak Belediyesi




Haber Posta  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kentsel dönüşüme yeni yatırımlarla devam eden Mamak Belediyesi'nin, Kıbrısköy'de 10 bin metrekarelik alanda yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımı hızla ilerliyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bölgeyi çekim merkezi haline getirecek dev tesis ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırırken, mahallenin fiziki mekan ihtiyacına da cevap verilmesini amaçladık. Kompleks tamamlandığında A'dan Z'ye her imkan düşünülerek beş yıldızlı otel konforunda olacak" dedi. 



Posta Ankara



Geri Dön