18 / 04 / 2024

Mamak Merkez Külliyesi ne zaman açılacak?

Mamak Merkez Külliyesi ne zaman açılacak?

7 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı cami, 400 kişilik hizmet binası, konferans alanı ile 150 kişilik yatılı kuran kursunu barındıran külliyede sona gelindi.



Yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Mamak Merkez Külliyesi, uygulamaya koyduğu projelerle başkentin çehresini gecekondulardan arındırarak modern ve çağdaş bir görünüme bünindüren Mamak Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Derin ve köklü tarihin kültürü ve mimarisine sahip çıkarak geçmişin izlerini günümüze taşıyacak külliyenin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor. 

Mamak'a devasa bir külliyenin yakışacağını düşündüklerini belirten Belediye Başkam Mesut Akgül, "Saimekadın bizim en önemli merkezlerimizden. Belediyenin buradaki sağlık alanını dini hizmet alanı yaptık. İstedik ki buradaki arsayı büyüterek Mamak'm dönüşümüne yakışan bir projeyle süsleyelim. 


Bu sebeple belediyeye ait olan arsayı hazineye devrederek Diyanet'e tahsis ettik. Mamak'ın böylesi önemli merkezine manevi bir hava katan külliyeyi ramazanda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 


5 YENİ CAMİ DAHA GELİYOR 


Mamak'ın gecekondu algısından modern yapılara kavuşma konusunda ciddi bir değişim içerisinde olduğunu ifade eden Akgül, "Belediye olarak 5 tane de yeni camiyi Mamak'a kazandıracağız" şeklinde konuştu. Mamak Müftüsü Muharrem Gene Külliyede neler var? 


SELÇUKLU mimarisi ve modern mimarinin çizgileriyle inşa edilen külliye neo klasik dönemin özelliklerini taşıyor. Yaklaşık 8 bin 595 metrekarelik manzaraya hakim bir bölgede inşa edilen külliyenin içinde, kapalı alanda 5 bin, yarı açık ve açık alanlar ile cami avlusu da dahil olduğunda toplam 7 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı bir cami, 400 kişi kapasiteli hizmet binası ve konferans alanı ile caminin altında 150 kişilik hafızlık yatılı kuran kursu bulunuyor.


Sabah Ankara


Geri Dön