19 / 04 / 2024

Mamak Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Selçuklu mimarisi!

Mamak Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Selçuklu mimarisi!

Mimari açıdan olduğu kadar sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ile de ilçe sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği Mamak Necip Fazıl Kültür Merkezi, Selçuklu mimarisinden örnekler sunuyor. İşte ayrıntılar...



Mimari açıdan olduğu kadar sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ile de ilçe sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği Mamak Necip Fazıl Kültür Merkezi, Selçuklu mimarisinden örnekler sunuyor. 


12 bin metrekarelik dev proje alanına sahip merkezde kreş, iki düğün salonu, 370 kişilik nikah salonu, çok amaçlı salon, sergi salonları, derslikler, havuzlu meydan ve çim amfi bulunuyor. 


Dev tesisi, gelecek nesillerin iftiharla göstereceği bir yatırım olarak değerlendiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'a geleneksel mimari ile modern mimarinin harmanlandığı bir şehir kimliği kazandırma arzusunda olduklarını vurguladı. 


Tesiste, Anadolu Türk mimarlığında medreselerde kullanılan üstü açık ve kapalı olmak üzere orta avlu düzeni oluşturuldu. Selçuklu motifleri, gündüz zarifliği ile dikkat çekerken gece de özel aydınlatmasıyla estetik bir görüntü sağlıyor. 


Geri Dön