27 / 04 / 2024

Mamak Spor Salonu, Şehir Stadı ve Başak Spor Merkezi'nin açılışı yapıldı!

Mamak Spor Salonu, Şehir Stadı ve Başak Spor Merkezi'nin açılışı yapıldı!

Mamak Spor Salonu, Şehir Stadı ve Başak Spor Merkezi'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Mamak dev spor tesislerine kavuştu...



Mamak Belediyesi tarafından yapımı tarafından 3 dev spor tesisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle kapılarını açtı.


Mamak Spor Salonu, Şehir Stadı ve Başak Spor Merkezi'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Üç büyük tesisin özellikle gençler için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Bakan Yıldız açılışta yaptığı konuşmada, "Gençliğimiz bu spor merkezlerinde yetişerek, enerjisini doğru yerde kullanacak ve vatana, millete hayırlı birer birey olacak" dedi. 


"DÖNÜŞÜM BÜYÜYEREK SÜRSÜN" 


Mamak'ta çok şeyin değiştiğini dile getiren Bakan Yıldız, "Kentsel dönüşümden yeşil alanlara yaşanan bu değişimi ve dönüşümü görüyoruz. 30 Mart'ta Mesut kardeşime yeniden hizmet hakkı verirseniz bu dönüşüm büyüyerek devam eder" diye konuştu. Belediye Başkanı Mesut Akgül ise 5 bin kişilik Mamak Spor Salonu, Başak Gençlik Merkezi ve Spor Salonu ile 3 bin kişilik Şehir Stadı'nın ilçeyi sporun başkenti yapacağını söyledi.

 

5 YILDA 25 YILLIK HİZMET 


Akgül şöyle konuştu: "Bugün açılışını yaptığımız Mamak'm ilklerinden olan 5 bin kişilik Mamak Spor Salonu, Başak Gençlik Merkezi-Spor Salonu ve 3 bin kişilik Şehir Stadı Mamak'ı sporun başkenti yapacak. 25 yılda yapılmayan hizmeti 5 yılda yaptık. Önümüzdeki dönemde de tüm Başkent'in gözdesi olacak projeleri hayata geçireceğiz." DURALI Alıç Mahallesi'nde 16 bin metrekarelik alanda inşa edilen 5 bin kişilik Mamak Spor Salonu'nda fitness salonları, kafeterya, sauna, sporcu, hakem ve sağlık odaları bulunuyor. 


Spor Salonu konser, miting, STK faaliyetleri ve her türlü kültürel ve sanatsal etkinliğin de Mamak'ta yapılmasını sağlayacak. Türközü Mahallesi'ndeki 3 bin kişilik kapalı alana sahip Şehir Stadı ise FİFA tarafından verilen "Star 2" belgesine sahip Başkent'teki tek stat. 


Sabah Ankara 


Geri Dön