24 / 04 / 2024

Mamak Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olacak!

Mamak Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olacak!

Ankara Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Barış Aydın, Dernek üyeleri ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaretinde Mamak'ın hem ekonomik hem de sosyal anlamda çekim merkezi haline geleceğini belirtti.




Ankara Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Mamak'ın, 5 yıl içinde Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olacağını ifade etti. 


Barış Aydın, Dernek üyeleri ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Mamak belediye binasında gerçekleştirilen buluşmada, Ankara'nın yıllarca çevresel sorunlarıyla anılan Mamak ilçesinin, yaşanacak dönüşümlerle birlikte hem ekonomik hem de sosyal anlamda çekim merkezi haline geleceği vurgulandı. 


Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen çalışmaların Mamak'ın her bölgesinde sosyal alanların oluşmasını sağladığını ifade eden Aydın, ilçede hem sosyal hem de çevresel dönüşüm gerçekleştiğine işaret etti. 


Mamak ilçesinin şu an 570 bine ulaşan nüfusuyla Ankara'daki ilçeler arasında çekim merkezi haline geldiğini vurgulan Başkan Aydın, şunları söyledi: "Geçmiş yıllarda sorunlarıyla anılan Mamak ilçesi, artık sunduğu sosyal hizmetlerle adından söz ettiriyor. Çehresi değişmeye başlayan Mamak'ta çocuklara, gençlere, yaşlılara ve engellilere sosyal hizmetler götürülüyor. Yeni Mamak, iş sahalarının olduğu, 24 saat yaşayan bir ilçe. Özellikle inşaat sektöründe yapılan çalışmalarla ilçede imar anlamında da büyük değişimler yaşanıyor."


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön