16 / 04 / 2024

Mamak Yavuz Sultan Selim Cami açıldı!

Mamak Yavuz Sultan Selim Cami açıldı!

İnşaatına geçtiğimiz yıl Mamak Belediyesi, Mamak Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar tarafından başlanan Yavuz Sultan Selim Cami dualarla açıldı. Yavuz Sultan Selim Cami’nin açılışı gerçekleştirildi ve açılışa katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.



İnşaatına geçtiğimiz yıl Mamak Belediyesi, Mamak Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar tarafından başlanan Yavuz Sultan Selim Cami dualarla açıldı. Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cengizhan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Cami 800 kişilik kapasiteye sahip. Yavuz Sultan Selim Cami açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Göreve geldiğimizden bugüne Mamak’ın maddi ve manevi imarı için çalışıyoruz. Bu memlekette milletimizi ayakta tutan dini ve milli değerlerimizdir. İnsanların manevi anlamda eğitim ihtiyaçlarını karşılamak son derece önemli. Göreve geldikten sonra Mamak’ta bulunan bütün camilerin mülkiyet sorununu da çözdük. Fiziki koşullarlı iyileştirilmiş, düzeltilmiş, yeniden yapılmış camiler bu manevi mimarın bir parçası” dedi.


Camilerin önemine değinen Mamak Müftüsü Muharrem Genç, “Bu hayırlı hizmette maddi ve manevi katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle ilçemizde böyle hayırlı hizmetler söz konusu olduğunda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu caminin eski halini biliyoruz. Şimdi çok daha modern şekilde yeniden inşa ederek hizmete açıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Yavuz Sultan Selim Cami’nin açılışı gerçekleştirildi ve açılışa katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.


Hürriyet 


Geri Dön