29 / 03 / 2024

Mamak'a 11 yeni park geliyor!

Mamak'a 11 yeni park geliyor!

Mamak Belediyesi, yıl sonuna kadar 11 yeni parkı daha ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mahallelerimizde yeni parklar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.



Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl artıran belediyenin yeni yapacağı parkların toplam alanı ise 58 bin metrekare olacak. Yeşil alanları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, koşu yolları, spor alanlarıyla kurulacak parklar şehir estetiğine de büyük katkı sağlayacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Belediye olarak hazırladığımız büyük kentsel dönüşüm projelerimizin önemli bir kısmını zaten yeşil alan ve rekreasyon alanlarına ayırıyoruz. Bunların dışında da mahallelerimizde yeni parklar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" şeklinde konuştu.


Karşıyaka’ya dev piknik alanı geliyor

Mamak Belediyesinin yeni kuracağı parklar arasında en büyük olanı ise 20 bin metrekarelik alanla Lalahan Piknik Alanı olacak. Son derece detaylı bir şekilde hazırlanan proje içerisinde futbol sahası, süs havuzu, meydan, kamelyalar, barbeküler, çocuk oyun alanı, fitness alanı, piknik alanı, koşu ve yürüyüş yolları bulunuyor.


Milliyet 



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mamak Belediyesi yılsonuna kadar 11 yeni parkı daha ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl artıran belediye, yeni yapacağı parkların toplam alanı ise 58 bin metrekare olacak. Yeşil alanları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, koşu yolları, spor alanlarıyla kurulacak parklar şehir estetiğine de büyük katkı sağlayacak. Belediye Başkanı Mesut Akgül "Belediye olarak hazırladığımız büyük kentsel dönüşüm projelerimizin önemli bir kısmını zaten yeşil alan ve rekreasyon alanlarına ayırıyoruz. Bunların dışında da mahallelerimizde yeni parklar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi. 


Anayurt

Bu haber Mamak Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Mamak Belediyesi yılsonuna kadar 11 yeni parkı daha ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl artıran belediye, yeni yapacağı parkların toplam alanı ise 58 bin metrekare olacak. Yeşil alanları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, koşu yolları, spor alanlarıyla kurulacak parklar şehir estetiğine de büyük katkı sağlayacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Belediye olarak hazırladığımız büyük kentsel dönüşüm projelerimizin önemli bir kısmını zaten yeşil alan ve rekreasyon alanlarına ayırıyoruz. Bunların dışında da mahallelerimizde yeni parklar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

 

Karşıyaka’ya dev piknik alanı geliyor

Mamak Belediyesi yeni kuracağı parklar arasında en büyük olanı ise 20 bin metrekarelik alanla Lalahan Piknik Alanı. Son derece detaylı bir şekilde hazırlanan proje içerisinde futbol sahası, süs havuzu, meydan, kamelyalar, barbeküler, çocuk oyun alanı, fitness alanı, piknik alanı, koşu ve yürüyüş yolları bulunuyor. 


Mamak Belediyesi 


Geri Dön