18 / 04 / 2024

Mamak'a yeni yollar yapılacak!

Mamak'a yeni yollar yapılacak!

Başkent Ankara Mamak'a yeni yollar yapılacak. İmar yapılaşması devam eden bölgelerde iş makineleri eşliğinde bir taraftan yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları sürdürüyor.



Mamak'a yeni yollar kazandırmaya devam eden Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında çalışmalarına devam ediyor. 


Cengizhan, Eski Bayındır, Başak, Nenek Organize Sanayi bölgesi ve Fahrikorutürk Mahalleleri'nde yol açım ve genişletme çalışmalarına devam eden Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İmar yapılaşması devam eden bölgelerde iş makineleri eşliğinde bir taraftan yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları sürdürüyor. 


Yol çalışmalarının şehirleşmeyi hızlandıran en önemli unsur olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni yolların ve yatırımların olduğu yerlerde ticaret yoğunluğunun da arttığını belirtti. Yolları belli bir program dâhilinde açarak ilçeyi imar planlarına uygun bir kent haline getirmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Akgül, "Ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla yolu olmayan bölgelerimize yeni yollar kazandırarak konutlaşmanın da önünü açtık. Amacımız, bölgemizi hızlı bir şekilde kalkındırmak. Biz ulaşım sorununu çözmeyle birlikte, gelişimin yeni alanlara doğru kaymasına da katkı sağlıyoruz" diye konuştu. 


7 AYDA 25 BİN 145 METRE YENİ YOL 


Sene başından bu yana 25 bin 145 metre yol açımı gerçekleştiren Mamak Belediyesi, yine bu süre içinde 41 bin 260 metre malzemeli yol bakımı, 18 bin 378 metre bordür ve 18 bin 081 metrekare de tretuvar yapımı gerçekleştirdi. 


Ankara Başkent


Geri Dön