28 / 03 / 2024

Mamak'ta 182 adet metruk bina yıkıldı!

Mamak'ta 182 adet metruk bina yıkıldı!

Yapı Kontrol Müdürliiğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu vıl içinde 197 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi.




Kentsel dönüşümde attığı dev adımlarla ilçeyi yeııi yaşam merkezlerine kavuşturan Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürliiğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu vıl içinde 197 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi. 


Metruk yapıların 182 adeti yıkıldı. Uyuşturucu ve boıızai telılikeshıden gençleri ve çocukları uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, son 4 yılda yaklaşık 4400 gecekondu yıktı. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar, virane yapılar ve kamusal alanlar başta olmak üzere tespit edilen metruk yapıların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39.'uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor. Kanunlar çerçevesinde hareket edilerek telılike arz eden binaların yıkıınıyla ilgili çalışmaların devanı ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Ak gül, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, lıenı vatandaşımız rahat nefes alıyor, lıenı de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. 

Sosyal hayata da destek olarak gençlerin iyi yetişmeleri içiıı elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır" dedi. 


Güçlü ANADOLU


Geri Dön